zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS slaat belangrijke slag

6 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De eerste “echte” topper is een prooi geworden voor DVS. Het eerste korfbalteam van H.I.Ambacht had een kwartier lastig maar won dik verdient. (lees hieronder meer). DVS-2 leed een onterechte en onnodige nederlaag en daarin speelde de arbiter een voorname rol. (lees hieronder meer). De missie voor DVS A1 wordt lastiger nadat het Zeeuwse Seolto de punten wegkaapte ((lees hieronder meer)

Het duel tussen DVS 1 en ONDO, dat dan toe de hoogst geplaatsten op de ranglijst in 2H, kwam moeizaam op gang. Na een kwartier was het slechts 2-2, maar DVS liep keurig uit naar een 6-3 voorsprong. Enkele persoonlijke fouten gaf de ploeg uit Middelburg nog lucht:7-5. ONDO bleef aanhaken (9-8), maar een tussensprint DVS leverde een schijnbaar veilige marge op van drie goals (12-8). De Zeeuwen zetten nog een maal aan (14-13), maar de verlossende goals kwamen uit DVS handen in de slotfase door twee verdiende en verzilverde strafworpen. De laatste goals van ONDO was er eentje voor de statistiek: 16-14.

Komend weekend gaat DVS op bezoek in Linschoten, waar het aantreedt tegen de nieuwe nummer twee Luno, dat zelf verrassend gelijk speelde bij laagvlieger Oranje Nassau. DVS kan dan de genadeklap uitdelen want winst zou een voorsprong van vijf punten betekenen!
BIJLAGE: foto van wedstrijd DVS-1 waarbij de DVS dames in de punt van de aanval een voorname rol vertolkte

DVS-2 ging ongelukkig onderuit tegen ONDO-2. Het slappe begin in de eerste helft werd de ploeg uiteindelijk onnodig fataal. Naast de averij bij rust (7-4) liet de ploeg zich teveel afleiden door de warrig fluitende arbiter. Zelfs een gele kaart werd de ploeg niet bespaard, maar een succesvolle DVS-wissel bracht de juiste energie terug in de ploeg. Het werd zelfs nog 8-8, maar het was dit keer ONDO dat alsnog met de schrik vrij kwam.

Het wordt nu wel heel lastig voor DVS A1 om aan te haken in de strijd om de bovenste plaatsen. Door verkregen strafpunten staat DVS voor de inmiddels helse opgave alles te winnen, maar dat lukte tegen Seolto-A1, dat dan toe concurrent van DVS, niet.  DVS verloor met 9-14 en blijft daardoor slechts op twee punten steken, met vier verliespunten meer dan koploper Vitesse.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - Rust Roest 6                                   8 - 14
Nieuwerkerk 10 - DVS '69 4                             13 - 10
DVS '69 4 - Oranje Zwart / De Hoekse 2            9 - 12
DVS '69 C1 - ADO C1                                        5 -  5
Conventus C1 - DVS '69 C2                              6 -  2
Fortis D1 - DVS '69 D1                                      8 -  2
Conventus D1 - DVS '69 D2                            11 -  2
DVS '69 D3 - Oranje Zwart / De Hoekse D2      0 - 18
Vriendenschaar E9 - DVS '69 E2                      1 - 10
DVS '69 F1 - Oranje Wit F3                              1 -  2

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!