donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Belangrijke weken voor korfballers van DVS

29 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op het oog eenvoudige overwinningen voor de selectieteams van DVS’69 in Vlaardingen afgelopen weekend. Zowel DVS-1 als -2 staan daardoor in de top van het klassement. DVS A1 liep twee klappen op in 1 week  …(lees hieronder meer)

DVS 1 opende sterk tegen Oranje Nassau/ Spirit, en pakte direct een bemoedigende voorsprong (2-5), maar leidde een mindere periode aan DVS zijde tot een 8-5 achterstand. Toch haakte DVS weer aan bij rust (8-8). Hoewel aanvallend DVS zichtbaar de scherpte ontbrak, stond de verdediging goed waardoor het de thuisploeg niet lukte om DVS beentje te lichten: 11-15 en DVS blijft daarmee koploper.

De komende twee weken ontmoet DVS de huidige nummers twee en drie van de competitie en komt de “winterstop” snel dichtbij. Eerst komt komende zaterdag  ONDO naar sportpark Schildman, daarna reist DVS af naar Linschoten voor het duel met Luno.

DVS 2 boekte een dubbelslag. Eerst werd er doordeweeks ingehaald in en tegen Kinderdijk. Aanvankelijk leek Kinderdijk-3 op het krap bemeten veld alles raak te gaan schieten, maar DVS haakte aan. Toen de thuisploeg het kruid verschoten had, kon DVS er met de winst vandoor gaan: 11-17. Afgelopen zaterdag was het in Vlaardingen zo niet moeilijker. De ploegen waren tegen elkaar opgewassen en de doelpunten vielen over en weer. Waar een gelijkspel wellicht terecht leek, ging DVS toch er met de winst vandoor in de slotfase: 13-14. Met deze dubbele overwinning staat DVS-2 nu stevig op plek twee, met de onderlinge confrontatie met koploper ONDO-2 komend weekeind in het verschiet.

DVS A1 had dubbel pech afgelopen week. De belangrijke wedstrijd tussen de hoogvliegers Ventura Sport en DVS werd een overwinning voor de ploeg uit Strijen (9-8). Ook kreeg de ploeg nog de zware straf opgelegd wegens een administratieve fout: aftrek van twee wedstrijdpunten was het gevolg (en opnieuw spelen van het bewuste duel). Tegen het fysiek spelende Ventura begon de Ambachtse jeugd te slap, moesten de DVS-dames met name daaraan wennen, en was de ploeg zichtbaar geïmponeerd toen een speler van de thuisploeg na een val met een gebroken arm het veld af moest (8-4 rust). Na rust herpakte DVS zich als collectief met name in de verdediging, waardoor de ploeg langzaam kon aanhaken bij Ventura, maar de tijd bleek tekort om alsnog een punt te halen (9-8).
In de stand heeft DVS nu slechts twee punten en zakt het naar plek vier. Toch is de achterstand naar de kop overbrugbaar. Het heeft ten opzichte van de koploper feitelijk maar twee extra verliespunten. Het komende duel tegen Seolto, dat één plekje hoger staat dan DVS, moet dan uiteraard gewonnen worden op het Ambachtse sportpark.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ADO 4                   8 - 11
HKC 5 - DVS '69 3                   8 - 17
Albatros 8 - DVS '69 5             8 - 12
DVS '69 C2 - OZC C2              6 -   4
DVS '69 D1 - TOP D1              3 -   7
DVS '69 D2 - ELKV D1            4 -   4
Oranje Wit D3 - DVS '69 D3  17 -   0
Oranje Wit E8 - DVS '69 E2    8 -   5

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!