donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Lange Reis deert korfballers van DVS niet

22 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In het Zeeuwse Westkappelle kalfde het spel van DVS-1 af, naar gelang de wedstrijd tegen Stormvogels vorderde. Het bleek toch voldoende voor de winst. DVS A1 moest twee keer aantreden: in de beker tegen overgangsklasser KOAG werd (als verwacht) kansloos verloren. In de competitie stond de ploeg er wel weer al was de overwinning op albatros maar nipt …(lees hieronder meer)

Van zogenoemde “stugge” Zeeuwen had DVS-1 geen last in de beginfase van de wedstrijd tegen Stormvogels. De thuisploeg werd al kansloos op een 3-9 achterstand gespeeld, maar de scherpte zakte in na de thee. De vakverhoudingen binnen het team waren dit keer qua niveauverschil dusdanig dat DVS-coach Beuk ingreep ende meegereisde reserves kansen bood. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar (10-15) . DVS blijft daardoor uiteraard nog alleenheerser in klasse 2H, en gaat komend weekend op bezoek bij laagvlieger Oranje Nassau/ Spirit.

DVS A1 probeerde toch vooral het eigen spel te spelen tegen overgangsklasser KOAG, om zodoende  niet weggespeeld te worden. De doelstelling om tien goals te maken werd bijna gehaald en dat stemde DVS-coach Schaap toch nog behoorlijk tevreden (9-20).
Bij aanvang kende DVS A1 tegen streekgenoot Albatros A-2 al bezettingsproblemen, maar de voorsprong was er toch bij rust (5-4). Na rust bleken de invallers (uit de C-jeugd) zich prima te kunnen weren tegen de oudere tegenstanders. Albatros kwam steeds gelijk, maar DVS wist het initiatief tot het einde toe te houden. Ondanks de spannende slotfase wist DVS zelfs de overwinning binnen te slepen (11-10). Daardoor blijft DVS nu nog officieel koploper, maar er loopt procedure bij de KNKV dat mogelijk leidt tot puntenaftrek voor de Ambachters.

DVS '69 A1 - KOAG A1                          9 - 20
DVS '69 A1 - Albatros A2                     11 - 10

Overige uitslagen:
KCC / Delta Logistiek 6 - DVS '69 3     10 -  8
PKC / SWKGroep 6 - DVS '69 3           10 -  7
DVS '69 5 - RWA 8                                 5 -  6
DVS '69 C1 - Ventura Sport C2              8 -  1
DVS '69 C2 - Sporting Delta C4             2 -  1
Movado D1 - DVS '69 D1                       5 -  4
Good Luck D1 - DVS '69 D2                  8 -  0
DVS '69 D3 - Keep Fit '70 D1                0 -  5
Vriendenschaar E9 - DVS '69 E1           4 -  4
DVS '69 F1 - Sporting Delta F1             4 - 23

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!