donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe serie voorlichting aan zwangere vrouwen van start

19 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT /  ZWIJNDRECHT – Na een succesvolle eerste serie avondbijeenkomsten voor zwangere vrouwen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gaat op 15 oktober een tweede serie van start. Tijdens drie bijeenkomsten worden zij voorgelicht over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode na de bevalling. Dit wordt georganiseerd door de Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD ZHZ), in samenwerking met de Centra voor Jeugd & Gezin (CJG), gynaecologen, verloskundigen, kraamcentra, Rivas en Careyn. De avonden worden verzorgd door een verloskundige en een verpleegkundige. De toegang is ook nu weer gratis.
 
Janka Smeitink van de Dienst Gezondheid & Jeugd: “Eerder dit jaar waren Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht de eerste gemeenten waar de bijeenkomsten werden georganiseerd. En met succes. In rap tempo waren alle beschikbare plaatsen vergeven. Daarom komen we nu met een tweede serie, waarbij we hopen dat we net zoveel enthousiaste reacties krijgen.”

Aanmelden
Op 15 oktober zal de zwangerschap centraal staan. Op 12 november en 10 december zal er gesproken worden over de bevalling en de eerste periode daarna. De locatie is steeds Wijkcentrum Xiejezo, Grote Beerstraat 10, 3331 TB Zwijndrecht. De avonden starten om 19:30 uur. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich aanmelden via www.zwangerinzhz.nl onder ‘Aanmelden’. Hier is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de bijeenkomsten. Deelname is gratis! Ook partners zijn van harte welkom.
 
Sinds 1 januari 2012 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het geven van voorlichting aan aanstaande ouders. In de regio Zuid-Holland Zuid hebben gemeenten besloten om dit regionaal aan te pakken onder regie van de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Deel dit bericht met je vrienden!