vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Ponton Waterbus wordt terug geplaatst aan de Schans

18 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Op dinsdagmorgen 12 augustus is het ponton van de Waterbushalte aan de Schans in Ridderkerk aangevaren door een binnenvaartschip. Gezien de omvang van de schade aan de halte is  binnen enkele dagen een vervangend ponton geplaatst en heeft de gemeente in de tussenliggende periode voor vervangend vervoer zorg gedragen. Het zwaar beschadigde ponton is de dag na de aanvaring voor reparatie naar een scheepwerf vervoerd. Deze reparatie is inmiddels afgerond en daarom kan aan het eind van deze week het ponton weer op zijn oude plaats worden terug geplaatst.  

Hierdoor is het voor de Waterbus en het Driehoeksveer op donderdag 18 september en vrijdag 19 september NIET mogelijk om af te meren in Ridderkerk. De Gemeente Ridderkerk zal daarom op deze dagen  voor vervangend vervoer per bus tussen de Schans in Ridderkerk en het Waterbusponton in Hendrik Ido Ambacht zorgen. Bij deze Waterbushalte zal deze dagen ook het Driehoeksveer afmeren.

Vervangend vervoer.
Tussen Ridderkerk de Schans en het Waterbus-ponton in Hendrik Ido Ambacht zal aan de reizigers gratis vervangend vervoer worden aangeboden. Uw fiets kunt u ook meenemen, want er worden twee busjes met aanhangwagens (voor de fietsen) ingezet. Het is op deze dagen helaas NIET mogelijk om scootmobielen te vervoeren. Het Driehoeksveer vaart deze dagen met een extra schip.

Dienstregeling vervangend vervoer.
Vertrek Hendrik Ido Ambacht:     07.10 uur-07.40 uur-08.10 uur elk half uur tot 20.40 uur en 21.40 uur.
Vertrek Ridderkerk:                    06.35 uur-07.05 uur-07.35 uur elk half uur tot 20.05 uur en 21.05 uur.

Er dient rekening gehouden te worden met 30 minuten extra reistijd!

Driehoeksveer Ridderkerk – Kinderdijk – Krimpen aan de Lek.
Het Driehoeksveer zal donderdag 18 september en vrijdag 19 september uitwijken naar de halte van de Waterbus in Hendrik Ido Ambacht.

Lees meer over:

waterbus driehoeksveer schans
Deel dit bericht met je vrienden!