donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Scholieren ruimen zwerfvuil op

17 september 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Woensdagmiddag kwamenn schoolkinderen, winkeliers van winkelcentrum HoogAmbacht en de gemeente samen in actie tegen zwerfvuil. Het winkelgebied rondom HoogAmbacht maakten zij gezamenlijk vrij van zwerfvuil. Met lege plastic flessen haalden de kinderen bovendien geld op dat ze willen besteden aan bestrijding van dierenleed. De winkeliers gaan in vervolg op deze actie regelmatig zwerfvuil ruimen rondom het winkelcentrum.

Zes schoolkinderen stuurden begin augustus een brief aan de burgemeester. Zij schreven dat zij graag het zwerfvuil bij HoogAmbacht willen opruimen en bovendien met lege plastic flessen geld willen inzamelen ‘voor de dieren’. Winkeliers in HoogAmbacht gaven nagenoeg tegelijkertijd bij de gemeente aan in actie te willen komen tegen zwerfvuil. De gemeente koppelde deze initiatieven aan elkaar in een gezamenlijke actie tegen zwerfvuil. Wethouder Michiel van der Vlies: “Leuk dat deze meiden dit initiatief hebben genomen. En dat de winkeliers verantwoordelijkheid willen nemen voor het schoonhouden van hun eigen winkelgebied. Goed om zo de handen ineen te kunnen slaan.”

Wethouder Van der Vlies trapt de actie tegen zwerfvuil af bij winkelcentrum HoogAmbacht.

Rondom HoogAmbacht is er veel overlast van zwerfvuil. In overleg met de winkeliersvereniging heeft de gemeente hier de afgelopen twee jaar extra op ingezet, door extra te vegen en vuilnisbakken op strategische plekken te plaatsen. Winkeliers zullen in vervolg op de aftrap dagelijks zorg gaan dragen voor het opruimen van zwerfvuil rondom het winkelcentrum. De gemeente heeft hen hiertoe materiaal ter beschikking gesteld.
 

Lees meer over:

zwerfvuil hoogambacht
Deel dit bericht met je vrienden!