donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS slaat dubbelslag

15 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS-1 speelde doordeweeks de inhaalwedstrijd tegen ACKC. Het was een lastige wedstrijd voor de Ambachters dat bijna de gehele wedstrijd op achterstand stond (6-9 bij rust). ACKC schoot (onverwacht) veel raak, en DVS kon het tij nog nipt keren door in het laatste kwart de vereiste scherpte nu wel te tonen. Zodoende kon DVS nog net over de ploeg uit Almkerk heen klimmen: 15-13.

Afgelopen zaterdag ging het tegen KVK, tot dan toe koploper, een stuk gemakkelijker. DVS had geen kind aan de ploeg uit Kapelle, dat met 16-6 aan de kant werd gezet.

DVS is daarmee voor het eerst dit seizoen de koploper. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij Stormvogels in Westkapelle. Stormvogels staat momenteel zesde in de poule

DVS-2 kon de doordeweekse wedstrijd tegen ACKC-2 niet in winst omzetten: het werd 10-14. Afgelopen weekend volgde wel direct herstel. KVK-2 werd met 11-7 verslagen, en dat kwam met name door een betere tweede helft. In de poule bevindt DVS zich keurig in de (brede) middenmoot. Komende weekend volgt een uitwedstrijd in en bij Kinderdijk, dat momenteel laatste staat.

DVS A1 pakte de tweede winst van het seizoen. Na de winst op Fortis volgde nu weer een wedstrijd in Zeeland. Tjoba werd op eigen veld getrakteerd op een nederlaag, maar dat ging moeizaam. Tot aan de rust legde DVS de thuisploeg de wil op (4-8), maar na de thee leidde concentratieverlies bijna puntverlies op (8-9). Het is nog maar de vraag of de volle winst na twee wedstrijden leidt tot een (gedeelde) koppositie. Vanwege een administratieve fout dreigt puntenaftrek. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij streekgenoot Albatros.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - Nikantes 3                           8 - 18
KCC / Delta Logistiek 9 - DVS '69 4     16 -   7
Oranje Wit C3 - DVS '69 C1                   3 -   8
Sporting Delta C4 - DVS '69 C2             1 -   3
Keep Fit '70 D1 - DVS '69 D3                 8 -   0
DVS '69 E1 - Sporting Delta E3            10 -   0
Scheldevogels F1 - DVS '69 F1             1 -   5

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!