vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Kringloopwinkel ‘Nieuwe Hoop’ in H-I-Ambacht geopend door burgemeester Heijkoop

12 september 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 10 september 2014 heeft burgemeester Jan Heijkoop de kringloopwinkel ‘Nieuwe Hoop’ aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht officieel geopend. Kringloopwinkel Nieuwe Hoop is een samenwerking tussen Ambachtse Bedrijven, onderdeel van Stichting De Hoop in Dordrecht, en Stichting Nieuwe Hoop in Hendrik-Ido-Ambacht.

Burgemeester Heijkoop verrichte de opening door één van de producten van de kringloopwinkel, een kristallen vaas, per opbod te veilen. De vaas leverde uiteindelijk 150 euro op. Tijdens de opening gaf de voorzitter van Stichting Nieuwe Hoop, Jan Anne Slot, een korte toespraak en vertelde Wout, een ex-cliënt van De Hoop, zijn levensverhaal. Tevens konden genodigden een rondleiding krijgen in de kringloopwinkel, die gevestigd is in het bedrijvenverzamelgebouw van Ambachtse Bedrijven aan de Nijverheidsweg 46c in Hendrik-Ido-Ambacht. De openingsplechtigheid werd afgesloten met een hapje en drankje.

Voorzitter Jan Anne Slot van Stichting Nieuwe Hoop: “Kringloopwinkel Nieuwe Hoop  is niet slechts een winkel waar wij tweedehands spullen verkopen. Het is onze wens de winkel een plaats van ontmoeting en verbinding te laten zijn. Wij zoeken naar een verbinding tussen gezonde mensen en mensen met lichamelijke, psychische of verstandelijke problemen. Daarnaast steunen wij met onze winkel dertien goede doelen, waarvan tien in de Drechtsteden. Ook kunnen gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank zich twee keer per jaar compleet bij ons komen kleden. Voor ons is de kringloopwinkel een project met een missie!”

Bij Ambachtse Bedrijven hebben ruim 120 kwetsbare mensen een werkplek: in kringloopwinkel Nieuwe Hoop, of bij de projecten Hout, Metaal, Bakkerij, Crea, Inpak, Tuinonderhoud, Fietsreparatie en Kopieerservice. Elke medewerker werkt naar zijn of haar eigen vermogen. Meer informatie is te vinden op www.nieuwehoopkringloop.nl en www.ambachtsebedrijven.nl.

Lees meer over:

opening kringloop
Deel dit bericht met je vrienden!