woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Scouting Village weer groot succes op Zomerparkdag

8 september 2014

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Ook dit jaar was Scouting Panoord weer aanwezig op de Zomerparkdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Naast een informatiestand bij de Ridderhal was er net zoals voorgaande jaren in het Baxpark een heus Scouting Village opgezet. Hier werd er voor de jeugd allerlei activiteiten georganiseerd. Tevens presenteerde de verschillende scoutingonderdelen van Panoord zich door hun wekelijkse opkomst deze keer in het Baxpark te houden.

De hindernisbaan viel wel het meest op in de Scouting Village. Met touw en palen, het basismateriaal voor scouting, was er een mooi klimtraject gemaakt met meerdere verschillende onderdelen, wat door veel kinderen enthousiast is afgelegd. Tevens was er de mogelijkheid om boven een kampvuur broodjes te bakken, geschminkt te worden en te grabbelen in een grabbelton. Een andere opvallend en veel gebruikt onderdeel was het vlot, wat voor menigeen een mooie kortere route was van de verschillende marktkramen bij de Ridderhal naar de Scouting Village. Als mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de verschillende aanwezige verenigingen is het vlot ook ingezet bij een demonstratie van de Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht.

Scoutingvereniging Panoord is gehuisvest in de oude manege op sportpark Bakestein in Zwijndrecht en beschikt over een groot eigen terrein waar voldoende ruimte is om alle activiteiten voor haar leden te organiseren. Daarnaast beschikt Panoord op haar terrein over een avonturenbos met diverse spelactiviteiten en een mooie grote kampvuurplaats. De oude manege biedt ook genoeg ruimte voor binnen activiteiten, met o.a. een eigen klimwand. Scouting Panoord is de grootste vereniging in de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten.

Lees meer over:

scouting ridderhal zomerparkdag
Deel dit bericht met je vrienden!