vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV viert 25-jarig jubileum

8 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Bij de jubilerende vereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn inmiddels ruim 350 vrijwilligers aangesloten. Het Cultureel Centrum Cascade vormde het decor voor deze jubileumviering.

De vrijwilligers werd een warm welkom toegezongen door het Zwijndrechtse Shantykoor 'De Brulboei'. De avond werd geleid door Arie van der Vlies, hij kondigde de sprekers aan.

Namens de gemeente sprak wethouder Michiel van der Vlies. Hij noemde 'samenwerken en verbinden' een kracht van het UVV en prees de lange verbondenheid van sommige vrijwilligers. Sommigen doen al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk.

De wethouder sprak de hoop uit dat de volgende generaties de toenemende vraag naar zorg ook op 'Ambachtelijke' wijze blijven doen. De tweede spreker was Han Hendrikse, directeur van De Blije Borgh. De meeste UVV-ers zijn verbonden aan De Blije Borgh.

"25 jaar is een zilveren jubileum, de samenwerking tussen het UVV en De Blije Borgh is goud, maar we gaan voor platina (70)!" Door krimpende budgetten zal er meer en meer een beroep worden gedaan op vrijwilligers.

Vanaf eind september biedt De Blije Borgh het cursusaanbod van voorheen Volksuniversiteit Bouquet aan. Als laatste spreker verwoordde Henk van der Giessen, voorzitter van het UVV , de goede sfeer onder de vrijwilligers: "We doen wat we leuk vinden!"

Hij prees de vrijwilligers als fantastische mensen die telkens weer de handen uit de mouwen steken. Ook zette hij aantal vrijwilligers in het zonnetje. Daaronder waren de dames van de bingo-club.

Namens hen bood Adrie Punt het UVV een cheque aan van €1500,--. Na de sprekers was er een gevarieerd en actief programma. Het vrouwenkoor 'Tonica' bracht enkele nummers ten gehore. Het koor wordt door een vrijwilligster geleid. Daarna werd een uitgebeid koud buffet aangeboden.

Tijdens het buffet zorgden de leerlingen Pascal, Stefan en Myrthe van de Ambachtse Muziekschool voor een goede sfeer met piano muziek.

Een karikatuurtekenaar maakte van verschillende vrijwilligers mooie portretten. Kunstenaar Marco de Boer liet zien hoe je mooie aquarellen maakt.

De avond kwam tot een geweldig hoogtepunt met een optreden van Vocal Pop Group Re-flax, olv. Jeffrey van der Vegte.

Als goochelaar trad oud-burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht Herman Jonker op met een humorvolle show. Hij werd daarin geassisteerd door Jeffrey van der Vegt.

Als afsluiter van de feestavond werden de banden tussen de vrijwilligers aangehaald onder het genot van een drankje. Iedereen kreeg een goody-bag mee naar huis met daarin een herinnering aan het jubileum in de vorm van een 'schaar-met-ogen'.

Vrijwilligerswerk....daar ben je geknipt voor.
Het was een geweldig feest. Op naar de volgende 25 jaar!

Tekst: Martin Bierman
Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie

 

Zie ook:

Lees meer over:

jubileum cascade uvv
Deel dit bericht met je vrienden!