donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

ARBOZ heeft hart voor de Ambachtse Bedrijven

3 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 2 september 2014 heeft ARBOZ (uit Baarn), een landelijke speler op het gebied van arbodienstverlening, haar sociale maatschappelijke betrokkenheid getoond door een AED aan de Ambachtse Bedrijven te schenken.

De Ambachtse Bedrijven, het Leerwerkbedrijf van Werkvisie De Hoop biedt voor ca. 150 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ex-verslaafden en mensen met een uitkering een eerlijke kans bij een van hun leerwerkbedrijven. Binnen één groot bedrijfsverzamelgebouw heeft de Ambachtse Bedrijven verschillende leerwerkprojecten: metaal- en houtbewerking, fietsreparatie, bakkerij, inpak-,scan- en kopieerservice, tuinonderhoud, kringloopwinkel, creativiteit en inloop. De Ambachtse Bedrijven is deels afhankelijk van sponsoren, zonder financiële steun van bedrijven is het haast onmogelijk om de continuïteit van de organisatie te kunnen waarborgen.

De Ambachtse Bedrijven heeft voor een AED gekozen gezien de fysieke inspanningen die worden verricht maar bovenal wil de Ambachtse Bedrijven een veilige werkplek voor haar medewerkers en bezoekers creëren.

Een AED is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Door de schenking van de AED hoopt ARBOZ dat bedrijven meer bewust raken van de veiligheid en de risico’s tijdens het werk. Vanuit de ARBO-wet is het een verplichting dat de werkgever zorgt voor de veiligheid en welzijn van de werknemers en de bezoekers. In dat kader is het aanschaffen van een AED een logische investering. Bedrijven en instellingen met een verhoogd risico zoals sportscholen, zorgcentra, bouwsector zijn inmiddels wel aan hun stand verplicht om de juiste behandeling te kunnen garanderen in het gaval van een hartstilstand en zouden daarom een AED beschikbaar moeten hebben.

Lees meer over:

aed leerwerkbedrijf de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!