vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Langer thuis wonen met glasvezel

3 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Iedereen weet tegenwoordig dat je met glasvezel supersnel kunt internetten, interactief tv kunt kijken en haarscherp beeld hebt. Maar wat niet iedereen weet is dat glasvezel in de toekomst nog veel meer voor ons kan betekenen. Bijvoorbeeld een doktersconsultvia tv of computer, online studeren via e-boeken, of zelfs een kerkdienst via internet volgen.

Het kan niemand ontgaan zijn dat in Hendrik-Ido-Ambacht momenteel een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Bewoners binnen het aansluitgebied kunnen zich aanmelden voor een gratis aansluiting. Met deze aansluiting kunt u er voor kiezen om straks ook een glasvezelabonnement af te nemen. Dat hoeft echter niet. Met alleen een aansluiting bent u in ieder geval klaar voor de toekomst, u, of de toekomstige bewoners van uw huis.

E-health
Het aantal ouderen neemt toe in Nederland en daarnaast wordt er vanuit de overheid bezuinigd op de zorg. Dat zorgt ervoor dat we op zoek moeten naar flexibele oplossingen. Door middel van online medische hulp, wat er in de toekomst zeker gaat komen, kunnen ouderen langer zelfstandig wonen. Denk aan een consult van de huisarts via internet, of een slimme camera die de alarmdiensten waarschuwt als er iets aan de hand is. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze innovatieve diensten is het belangrijk om een stabiele en snelle internetverbinding te hebben. Met een glasvezelverbinding hoeft u zich daar geen zorgen om te maken.

Glasvezelweken
Initiatiefnemer van de Supersnelle Glasvezelweken in Hendrik-Ido-Ambacht is investeringsmaatschappij CIF. Uitvoerder Firma Hak/Siers verzorgt de aanleg van het supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk. Naar verwachting zal het glasvezelnetwerk in Hendrik-Ido-Ambacht begin 2015 gereed zijn.

Lees meer over:

glasvezel internet
Deel dit bericht met je vrienden!