maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Deel 9 van "Vrijwilliger aan het woord...."

25 augustus 2014

HENDRIK IDO AMBACHT -  Op 5 september viert het UVV, Unie Van Vrijwilligers, haar 25-jarig bestaan. Reden genoeg om de vrijwilliger aan het woord te laten.
 
Elke vrijdagmiddag tussen 13:00 en 17:00 is de ontmoetingsruimte in Wielstaete het domein van een flinke groep klaverjasliefhebbers. "We hebben ongeveer 35 leden en bestaan al sinds 1976!" Aan het woord is Bertus van Veen, vrijwilliger en bestuurslid.

Onder zijn bezielende leiding wordt met groot enthousiasme gespeeld. Samen met de overige bestuursleden zorgt hij voor het goede verloop van de drukbezochte spelmiddagen.

"Als vrijwilliger ben ik hier helemaal op mijn plek. De kwaliteiten die ik vroeger gebruikte om mijn eigen bedrijf te runnen, komen hier prima van pas". Voor Bertus van Veen is het ondenkbaar om de hele dag thuis te zitten. De gezelligheid binnen de vereniging is het belangrijkste.

Klaverjassen ziet hij als een bindmiddel. "De onderlinge competitie is vooral recreatief, maar we houden alle standen wel heel precies bij". Bertus vindt het leuk om mensen het klaverjassen te leren. "Het is een kleine moeite en je krijgt er veel voor terug", zegt Bertus. Met het bestuur is hij hard bezig met de voorbereidingen van de marathonzitting op 10 oktober. "Stel je eens voor", zegt hij, "zo'n 30 man die van 's morgens vroeg tot laat in de middag klaverjassen. Met warme maaltijd en al. Geweldig toch!"

Bijgaande ook een foto van de vrijwilliger welke je kan gebruiken voor het artikel.
Tekst: Martin Bierman
Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilliger uvv wielstaete
Deel dit bericht met je vrienden!