maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Gratis Perol Festival voor de tweede keer in het Perenlaantje

22 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor wie het nog niet kent is Perol  beslist en manifestatie om naar toe te gaan. Perol is een kleinschalig gratis  festival . De opzet is geheel anders dan menig festival of manifestatie waarbij grote podia, kraampjes en voorzieningen neer worden gezet. Het is de tweede keer dat Perol gaat plaatsvinden.  Zelf eten en drinken meenemen, maar voor vertier wordt gezorgd.  

Geïnspireerd door Oerol heeft initiatiefnemer Wim van Pelt het Perol genoemd. Dit vanwege de locatie en zijn bemoeienis met het Perengenootscha Zwijndrechtse Waard. Wim zet zich in voor het behoud van de Zoutewelle peer en het groen van en rond het Perenlaantje in H I Ambacht.

Op zaterdag 30 augustus van 14.00 tot 18.00 vindt de tweede editie plaats van Perol op de locatie van het Perenlaantje. Rond 1920 werd het Perenlaantje op een uitgestrekt fruitbomenperceel aangeplant als een markante verbindingsas met smalspoor voor de aan- en afvoer van fruit. Zowel het Perenlaantje als Perol is  uniek, het past goed bij de cultuurhistorische schoonheid van het Perenlaantje.

Peter M. van der Linden is verantwoordelijk voor  de programmering van het festival.  Ook op de eerste editie van Perol was hij aanwezig en zorgt als bekende Dordtse dichter voor de schwung van het festival.  Het is een festival waar oud en jong samenkomt en waar men terecht kan voor zaklopen het luisteren naar singer songwriters en dichters

Het programma bestaat uit: Zangers Alex Franken, Oliver Pesch, Benjamin ten Hove en Danny Kroonen. Dichters Ronny Dijksterhuis en Peter M. van der Linden samen met leden van de Dordtse Dichtkring. Ook de jeugd wordt opgeroepen deel te nemen met eigen gedichten

De deelname van de Dordtse dichtkring maakt het geheel niet alleen een Zwijndrechtse waard festival maar een Drechtstedenfestival. Het perenlaantje ligt inde Vinex locatie  Volgerlanden. De gemeente heeft dit cultuurhistorische erfgoed aangekocht van een particulier met als doel de waardevolle berceau te behouden.

Het bijzondere Perenlaantje wordt straks opgenomen als wandelroute in het openbare gebied van De Volgerlanden en maakt nu dus al deel uit van de cultuurbeleving in de Drechtsteden dankzij het Perol festival.

Op facebook.com/PerolFestival kan je het geheel volgen. Zaterdag 30 augustus tussen 14.00 en 18.00 gaat de tweede editie van het gratis festival waar jong en oud samenkomt plaatsvinden. Zelf eten en drinken meenemen is het credo maar voor vertier wordt gezorgd.

Lees meer over:

perenlaantje perol
Deel dit bericht met je vrienden!