maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilliger aan het woord (Deel 8)

11 augustus 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 5 september viert het UVV, Unie Van Vrijwilligers, haar 25-jarig bestaan. Reden genoeg om de vrijwilliger aan het woord te laten.

In Sophiastaete zijn 4 woongroepen voor Kleinschalig Wonen ondergebracht. Wonen in kleine groepen voor dementerende ouderen.
 
Vooral in de ochtend-uren worden de vaste medewerkers bijgestaan door vrijwilligers, zo'n 10 uur per week per vrijwilliger.
 
Ellen van de Wal is vrijwilligster op Woongroep 1. "Het gezamenlijk ontbijt is misschien wel het belangrijkste moment van de dag voor de bewoners. Zonder vrijwilligers werkt dat niet", benadrukt Ellen. Zij geeft aan dat de vaste medewerkers en de vrijwilligers als collega's zijn. Gelijk, maar met andere taken. Samen doen ze de huishouding. De bewoners zijn heel verschillend, met eigen wensen en karakters. "En dat vraagt veel van de vrijwilligers, maar het is mooi werk", geeft Ellen aan. Het contact met de bewoners èn familie is warm. En het is fijn dat je aan hun behoefte tegemoet kan komen. Ellen: "De voldoening is enorm. Je doet het tenslotte voor de bewoners!” 
 
 
Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie  
Deel dit bericht met je vrienden!