dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Bolidt haalt contract cruiseschepen Viking Ocean Cruises binnen

4 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Bolidt Kunststoftoepassing heeft het contract toegekend gekregen als exclusieve partner voor het leveren van de dek- en vloerafwerkingen aan Viking Ocean Cruises. Het contract betreft de Viking Star, het eerste nieuwe schip dat in 2015 van stapel moet lopen en haar zusterschip, de Viking Sky, waarvan de oplevering voor 2016 gepland staat. Daarnaast bevat het contract een optie voor nog twee schepen.

“Viking Cruises heeft al jaren intensief met Bolidt samengewerkt bij het uitrusten van onze uitgebreide vloot riviercruiseschepen van het type Longship,” zegt Richard Goodwin, Vice President Engineering bij Viking Cruises. “Bolidt heeft altijd de flexibiliteit getoond om aan onze eisen tegemoet te komen en levert altijd kwaliteit. Daarom zijn we blij om deze relatie voort te zetten voor onze nieuwe serie luxe cruiseschepen, die momenteel in Italië wordt gebouwd.”

Viking is een grote naam in de riviercruisesector, waar de maatschappij de afgelopen jaren een ongekende groei heeft doorgemaakt. Met dezelfde aandacht voor scheepsontwerp, reisroutes, exclusieve excursies en ervaringen aan boord richt Viking zich met deze beslissende stap op de veeleisende klant in de markt voor zeecruises. De nieuwe vloot zal bestaan uit comfortabele, state–of-the-art schepen met een intieme sfeer, die doordacht zijn vorm gegeven door ervaren scheepsbouwkundigen en ontwerpers om de interactie van de passagiers met hun bestemmingen op alle mogelijke manieren te verrijken.

Het interieurontwerp van de Viking Star, van het in Londen gevestigde SMC Design en de vestiging van Rottet Studios in Los Angeles, heeft een moderne en vooruitstrevende uitstraling. De producten van Bolidt lenen zich er bij uitstek voor om deze visie te verwezenlijken. De Nederlandse vloeren- en dekspecialist biedt flexibele systemen, die binnen veel verschillende ontwerpstijlen kunnen worden toegepast en toch aan de eisen op het gebied van kosten, onderhoudsgemak en milieubehoud voldoen.

Bolideck® Future Teak, een milieuvriendelijk, antislip en financieel aantrekkelijk alternatief voor het traditionele teak, wordt zowel in de ‘Wintertuin’ als op alle buitendekken, balkons en terrassen aangebracht. De keuze voor dit duurzame product sluit naadloos aan bij het milieubewuste ontwerp van dit schip met een brutotonnage van 47.800, dat een hydrodynamisch gestroomlijnde romp en boeg zal hebben en energiezuinige hybride motoren voor een zo efficiënt mogelijk brandstofgebruik. Het schip zal ook worden uitgerust met zonnepanelen aan boord en met apparatuur die de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tot een minimum beperkt.

Bolideck® Select Soft wordt aangebracht op onder andere het sportdek en de joggingbaan. Dit systeem is specifiek ontwikkeld om uitstekende geluiddempende eigenschappen te combineren met onderhoudsgemak en duurzaamheid. Bolideck® Select Soft zorgt voor een veilige afwerking die bijzonder comfortabel is, zelfs op blote voeten.

Deel dit bericht met je vrienden!