dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe laadpalen voor elektrische auto's in week 34 geplaatst

4 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In week 34 worden negen nieuwe laadpalen geplaatst door aanbieder Allego (voorheen ‘Alliander Mobility Services’). Ook komen er ook nieuwe aanbieders van openbare laadpalen bij.
 
Waar?
De exacte locaties van de nieuwe laadpalen kunt u makkelijk bekijken via de website van Allego. Alle laadpalen zijn openbaar, maar in de meeste gevallen niet gratis. Ze zijn geen eigendom van de gemeente, maar worden geplaatst en geëxploiteerd door de commerciële aanbieder(s).
 
Flow Charging
Daarnaast komen er nieuwe aanbieders van openbare laadpalen bij. Een nieuwe aanbieder van openbare laadpalen is FLOW charging uit Zwijndrecht. Flow Charging biedt op dezelfde wijze als Allego, openbare laadpalen aan. Naast de mogelijkheid om via Allego, een openbare laadpaal aan te vragen, kunt u dit vanaf nu ook via FLOW charging doen.  

Laadpaal aanvragen
Wilt een openbare laadpaal in uw buurt? U kunt er eentje aanvragen bij een aanbieder. De aanbieder dient de aanvraag daarna in bij de gemeente. Die toetst de aanvraag aan de beleidsregels voor oplaadinfrastructuur en let daarbij onder andere op spreiding over de gemeente, vindbaarheid, parkeerdruk in de omgeving en belemmeringen in het openbaar gebied. Bij goedkeuring verstrekt de gemeente een vergunning en neemt een verkeersbesluit. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 18 weken.

 

Lees meer over:

gemeente laadpalen locaties
Deel dit bericht met je vrienden!