dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Michael Ameling van Stichting ‘Vrij Spel’ krijgt Koninklijke Onderscheiding

28 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 23 juli speldde burgemeester Jan Heijkoop een Koninklijke Onderscheiding op bij Michael Ameling. Deze ontvangt hij, omdat hij zich al 25 jaar lang trouw inzet voor de stichting ‘Vrij Spel’ waarvan hij secretaris is. Met het ontvangen van de onderscheiding is hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Onder de noemer ‘De Speelfabriek’ organiseert de stichting ‘Vrij Spel’ iedere zomer de kindervakantieweken. Michael Ameling is als coördinator hiervan de drijvende kracht. Daarom is het voor een groot deel aan hem te danken dat kinderen uit gezinnen die niet zelf op vakantie kunnen, toch een onvergetelijke vakantie krijgen.

Gedreven
Met grote gedrevenheid zorgt Michael Ameling ervoor dat de activiteiten van ‘Vrij Spel’ door kunnen gaan. Hij offert ieder jaar met liefde drie weken zomervakantie op voor de kindervakantieweken en zet zich in voor het verkrijgen van subsidies voor nieuwe materialen. Ook regelen gaat hem bijzonder goed af. In 2005 zorgde hij ervoor dat de verhuizing van de kindervakantieweken van het Jeugdspeelpark naar het Baxpark bij Dock-03 vlekkeloos verliep en daarbij regelde hij ook nog dat daar een speeltoestel kwam.

Deel dit bericht met je vrienden!