dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie: "Oplevering nieuw scholencluster eerder"

14 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP-ChristenUnie fractie wil de realisatie van het scholencluster op de huidige locatie van het Jeugdspeelpark versnellen. Het college wilde dit aanvankelijk in het schooljaar 2018/2019 realiseren, de SGP-ChristenUnie wil dit eerder. Dit blijkt uit een motie die de afgelopen raadsvergadering is aangenomen.

Het huidige college heeft ambitieuze en realistische plannen, waaronder het uitbreiden van winkelcentrum ‘De Schoof’, het verplaatsen van het Jeugdspeelpark en de bouw van een nieuw scholencluster. Deze plannen grijpen in elkaar en er zal dus een goed tijdspad moeten worden opgesteld voor ieder afzonderlijk plan. “De SGP-ChristenUnie vindt de oorspronkelijke planning om het nieuwe scholencluster in 2018/2019 op te leveren, veel te laat,” zo geeft raadslid Peter Boudewijn aan. “Als het schooljaar 2018/2019 als streefdatum zou worden gehandhaafd, zou dit goede plan zelfs buiten deze collegeperiode komen te liggen. Daarnaast zou het voor de Willem de Zwijgerschool, die door de uitbreidingsplannen van winkelcentrum ‘De Schoof’ moet verhuizen, een lastige overbruggingsperiode gaan worden. Dit zou dan gepaard gaan met extra kosten, gezien de onderhoudskosten voor het huidige schoolgebouw en het vinden van tijdelijke schoolruimte.”

De SGP-ChristenUnie wil voortvarend aan de slag met de bouw van het nieuwe scholencluster op de huidige plaats van het Jeugdspeelpark.  “Kinderen in Ambacht verdienen goede schoolruimtes” zo geeft Raadslid Peter Boudewijn aan.(Foto: Jeroen van der Laan)

Voortvarend aan de slag
In de motie van de SGP-ChristenUnie, die mede ingediend is namens de coalitiepartijen CDA en PvdA, en die gesteund werd door Gemeente Belangen en AUB,  is het college verzocht om het scholencluster eerder op te leveren. “Wij hebben het college gevraagd om  zich maximaal in te spannen om het scholencluster in het schooljaar 2016/2017 op te leveren. Wij willen voortvarend aan de slag met deze plannen. De eerste stap is verplaatsing van het huidige Jeugdspeelpark naar het Sandelingenpark, maar tegelijkertijd moeten de plannen worden gemaakt voor de bouw van het nieuwe scholencluster. Want kinderen in Ambacht verdienen goede schoolruimtes”, zo geeft Peter Boudewijn aan.

Deel dit bericht met je vrienden!