maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Groen buurtproject Hendrik-Ido-Ambacht / Oostendam valt in de prijzen

8 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De stemmen zijn geteld, de uitslag van de fotowedstrijd ‘Vier de zomer met GroenDichterbij’ is bekend! Tien buurtprojecten wonnen een prijs op basis van de meeste stemmen, en tien foto’s werden uitgekozen door de Groen Dichterbij jury. De winnende foto’s zijn te zien op de website van GroenDichterbij.nl.

Fotowedstrijd
Om groene buurtprojecten een extra steuntje in de rug te geven, organiseerde Groen Dichterbij afgelopen maand de tweede Groen Dichterbij Fotowedstrijd. Van 1 juni tot 1 juli konden mensen een foto insturen van hun groene buurtproject, en zo kans maken op mooie prijzen: De tien winnaars van de publieksprijs ontvangen €1.000,- en hun foto afgedrukt als tuinposter. Winnaars van de juryprijs worden beloond met een bijdrage van €500,- voor hun buurtproject.

Er zijn maar liefst 141 foto’s ingestuurd en ruim 13.000 stemmen uitgebracht. De ingezonden foto’s zijn nog de hele maand juli te bekijken op www.groendichterbij.nl/fotowedstrijd.

Groengroep Hendrik Ido Ambacht - Oostendam eindigde dit jaar op de zevende plaats, en wonnen zo dus een mooie prijs. Zie hier hun website. De meeste stemmen kreeg 'Natuurlijk Spelen' uit Nieuw Vossemeer.
 
Aan de slag met je buurt
De fotowedstrijd is slechts één van de manieren waarop Groen Dichterbij buurtinitiatieven ondersteunt. Het opstarten van een project met de buurt geeft veel energie, maar roept soms ook vragen op. Op GroenDichterbij.nl staan antwoorden op veelgestelde vragen. Ook staan er profielen van groene buurtprojecten in heel Nederland, ter inspiratie en om ervaringen uit te wisselen. In de agenda van GroenDichterbij staan regelmatig aankondigingen van interessante lokale en regionale bijeenkomsten.
 
Groen Dichterbij
Groen Dichterbij ondersteunt en versterkt de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met de aanleg van groenvoorzieningen in hun directe leefomgeving. Zo worden straten en buurten in Nederland groener en gezelliger en de bewoners gezonder en gelukkiger. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit bericht met je vrienden!