zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Onthulling muurschildering door wethouder van der Vlies

30 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen dinsdag 24 juni heeft wethouder Michiel van der Vlies in de Ambachtse Muziekschool de muurschildering van Mariëtte Bloem officieel onthuld.

Tijdens NL-doet had de kunstenares uit Hendrik-Ido-Ambacht aangeboden om een muur binnen de school te voorzien van een mooie schildering. Haar oog viel op de boom die in de hal van de school staat. Met de boom op de voorgrond schilderde zij een kleurrijke boom in de achtergrond op de muur. Mariette heeft hier dagen aan gewerkt en het resultaat is een kleurrijke, heel vrolijke muur geworden waar de muziekschool erg blij mee is.

Voorspeelavond Ambachtse Muziekschool
Afgelopen seizoen koos de Ambachtse Muziekschool voor meerdere voorspeelmiddagen en avonden in plaats van één grote voorspeelavond voor alle leerlingen tegelijk. Door een podium in eigen huis, geschonken door de Rotary Zwijndrecht, en klapstoelen, geschonken door de Ronde Tafel Ridderkerk werd dit mogelijk gemaakt.

De voorspeelmiddag op 24 juni werd bijgewoond door de wethouder Michiel van der Vlies. Het waren de leerlingen van zangdocente Maria Fernandez en gitaardocent Josuah Boetius die zorgden voor een veelzijdig optreden. Vanaf september gaat de Ambachtse Muziekschool weer verder met het verzorgen van wekelijkse muzieklessen aan de Jan Wissenslaan 5 in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor eind september staat er een Braziliaanse percussie workshop gepland. Voor meer informatie zie de website www.ambachtsemuziekschool.nl

Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Lees meer over:

muziekschool muurschildering
Deel dit bericht met je vrienden!