zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

School roept ouders op om na de meldingen over kinderlokkers extra alert te zijn

27 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De wijk Volgerlanden werd afgelopen weekend opgeschrikt door twee incidenten rondom kinderen. Een 8 jarig meisje werd zondag 22 juni, gelukkig tevergeefs, met snoep door een onbekende gelokt, en de vrijdag daaraan voorafgaand was er een incident met twee klemgereden kleuters.

Gelukkig kon de politie het tweede geval vrij snel verklaren. Buitenlandse toeristen zouden de oranje versieringen in Ambacht aan het fotograferen zijn geweest, en toen ook de kleuters die op versierde fietsjes reden hebben willen fotograferen. Maar rondom het andere geval doet de politie nog onderzoek.

Intussen heeft de basisschool van de betreffende leerlingen, alle ouders van hun leerlingen in een brief opgeroepen 'alert te zijn', en hun kinderen over de gevaren van kinderlokkers voor te lichten. De school noemt het in hun brief: "Waarschuwen zonder hen bang te maken,"

De basisscholen in de Volgerlanden hebben inmiddels overleg met elkaar.

   

 

 

Lees meer over:

volgerlanden kinderlokkers
Deel dit bericht met je vrienden!