zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Meer dan 15.000 euro voor hospice De Cirkel

23 juni 2014 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Lopers, vrijwilligers, sponsoren… Bedankt!

 “Het was een nog groter succes dan voorgaande jaren.” Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel over de derde editie van de Bolidt Inner Circle Run op 19  juni jl. in Hendrik-Ido-Ambacht.
 
Wie met de Bolidt Inner Circle Run meeloopt, loopt met een doel. Er is voor gekozen om de opbrengst van deze loop te doneren aan hospice De Cirkel. Dit jaar werd in totaal maar liefst een bedrag van € 15.200,25 bij elkaar gebracht. “Woorden schieten tekort bij zo’n prachtige gift en we gaan daar zeker een mooie bestemming voor vinden.” Er deden meer dan 2.000 lopers mee dit jaar en het was prima loopweer. “Bij het hospice stond een waterpost die bemand werd door vrijwilligers van het hospice. Ook op andere plaatsen, zoals bij het ophalen van de startnummers en de medaille-uitreiking maakten verschillende vrijwilligers van het hospice zich verdienstelijk,” aldus Peter Top. 
 
De Inner Circle Run was voor de derde keer een prachtig feest voor het goede doel. “Complimenten voor vrijwilligers, sponsoren, alle lopers en niet te vergeten de supporters. Namens het hele bestuur wil ik iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Bolidt Inner Circle Run hartelijk bedanken. Op naar volgend jaar! We hopen dat iedereen dan weer meedoet!” 
 
De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht.

Lees meer over:

inner circle run
Deel dit bericht met je vrienden!