zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Bevers Scouting Panoord doen mee aan de Bever Doe Dag van regio ‘Rond de Biesbosch’

16 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 14 juni vond in regio ‘Rond de Biesbosch’ de jaarlijkse Bever Doe Dag plaats. De bevers, scouts in de leeftijd van 5 tot 7 jaar, van Scoutinggroep Panoord deden hier ook aan mee. Samen met tientallen andere bevers van groepen uit de regio gingen zij op zoek naar een schatkaart en oefenden ze om echt ‘waterproof’ te worden.

Landelijk worden er in iedere scouting regio de Bever Doe Dagen georganiseerd, zo ook in de regio ‘Rond de Biesbosch’. Dit jaar vond zij plaats op het terrein van Scouting Loevestein in Woudrichem. Bij de opening ’s middags verzamelden de bevers zich bij de woonboot van Sterre en Steven Stroom, waar Steven iets gevonden had. Hij stond ongeduldig aan de waterkant te kijken naar die glazen fles. In de fles zat een briefje en Steven legde aan de bevers uit dat het flessenpost was. Natuurlijk wilden de bevers direct weten wat er op briefje stond. Het bleek een deel van een schatkaart te zijn. De bevers konden de schat echter alleen vinden wanneer ze ook de andere delen van de schatkaart zouden verzamelen. Dus moesten ze bewijzen dat ze echt ‘waterproof’ waren.

De rest van de middag stond dan ook in het teken van spelletjes rondom het thema ‘Waterproof’, waarbij ieder spel een deel van de schatkaart opleverde. Aan het einde van de middag konden zo de verschillende bevergroepen een schatkaart maken en de schat vinden.

De Bever Doe Dag brengt bevers in contact met andere bevers uit hun regio. Zo leren ze samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de bevers, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Lees meer over:

biesbosch scouting bevers
Deel dit bericht met je vrienden!