zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Sjoelclub doneert voor zevende jaar aan hospice De Cirkel

13 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Sjoelclub De Meubelmaker heeft voor het zevende jaar op rij zo’n 1.000 euro gedoneerd aan hospice De Cirkel. Dit is de opbrengst van de tweewekelijkse sjoelavonden die de bewoners van dit appartementencomplex in de periode september tot mei organiseren.

Het initiatief is zeven jaar geleden begonnen. Op een vaste middag sjoelen de bewoners met elkaar in de hal van het complex. Behalve een euro voor de koffie/thee met wat lekkers wordt er ook een vrijwillige bijdrage gevraagd. “In eerste instantie was die bedoeld om een prijs te kopen voor de kampioen sjoelen.

Met elkaar kwamen we tot de conclusie dat het mooier is om het geld te geven aan een goed doel. In onze beginperiode was het hospice nog in oprichting en wij wilden daar op deze manier ons steentje aan bijdragen. Dat zijn wij blijven doen, ook toen het hospice eenmaal klaar was,” vertelt initiatiefnemer Mar Vermeulen.

In totaal heeft de sjoelclub ruim 7.000 euro gedoneerd. Elk jaar komt Mar Vermeulen het bedrag persoonlijk overhandigen. “Wij vinden het geweldig dat mensen dit voor ons over hebben en de opbrengst van een middag sjoelen voor ons hospice bestemmen,” zegt coördinator Tanja van der Woude van hospice De Cirkel. “Als hospice zijn wij afhankelijk van giften en heel blij met zulke trouwe donateurs.

Het symboliseert voor ons dat het hospice leeft onder de lokale bevolking van de Zwijndrechtse Waard en dat is fijn. Namens het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van ons hospice wil ik de sjoelclub hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar en hen natuurlijk voor het komend jaar veel sjoelplezier wensen.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid.

Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl.

Lees meer over:

hospice sjoelclub
Deel dit bericht met je vrienden!