zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilliger aan het woord... (Deel 3)

6 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 5 september viert het UVV, Unie Van Vrijwilligers, haar 25-jarig bestaan. Reden genoeg om de vrijwilliger aan het woord te laten.

Al bijna 20 jaar organiseert de Fietsclub Wielzate fietstoertochten. Elke woensdag en donderdag, van maart tot november. De tochten staan onder leiding van een fietsleider, een vrijwilliger. Deze heeft de verantwoordelijke taak de deelnemers veilig thuis te brengen.

Vanuit de Sophiastaete, later Wielstaete, starten de deelnemers voor hun tocht in de wijde omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht.

De tochten voeren de fietsers door mooie landschappen richting Delft, de Hoekse Waard, Alblasserwaard, Krimpenerwaard of andere gebieden buiten Zuidholland.

Met gemiddeld 20 deelnemers per tocht, in de leeftijd van 50 tot ver in de 80. "Goed voor je lijf!", beamen de deelnemers. Soms zijn het zelfs meerdaagse tochten, inclusief hotelovernachting, of een heuse vakantie. Georganiseerd door een fietsleider en het bestuur. Allemaal vrijwilligers.
Gezelligheid en het sociaal karakter spreekt de deelnemers het meest aan: "Zelfs als het slecht weer is gaat de tocht door. Het plezier is er ook dan niet minder om".

Tekst: Martin Bierman
Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie

Zie ook:

Lees meer over:

alblasserwaard wielzate
Deel dit bericht met je vrienden!