vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Waterbushalte Hendrik-Ido-Ambacht wordt verplaatst op 2 & 3 mei

28 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 2 en 3 mei wordt de bestaande Waterbushalte aan de Veerweg verplaatst naar een nieuwe locatie aan het Noordeinde, zo’n 600 meter zuidelijker. De nieuwe halte, vanaf 4 mei in gebruik, is beter bereikbaar voor fietsers en er zijn gratis parkeerplaatsen direct naast de halte.

De verplaatsing maakt deel uit van een Waterbusplein dat het centrum van Ambacht veel beter bereikbaar maakt. De omgeving van de nieuwe haltelocatie wordt de komende jaren steeds verder ontwikkeld tot een levendig gebied waarbij omliggende en nieuwe bedrijven goed bereikbaar zullen zijn met het openbaar vervoer over water.

Met de verplaatsing verwachten de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Waterbus dat het aantal reizigers op deze halte zal toenemen. In 2013 is het aantal reizigers van Waterbus gestegen met 0,8% en ook het eerste kwartaal hebben meer reizigers de Waterbus gebruikt ten opzichte van vorig jaar.

De halte aan de Veerweg is buiten gebruik op 2 en 3 mei en vanaf 4 mei zal de halte op de nieuwe locatie beschikbaar zijn. De vertrektijden zullen beperkt worden aangepast. Voor meer informatie en de exacte nieuwe locatie kijkt u op www.waterbus.nl.

Lees meer over:

veerweg noordeinde
Deel dit bericht met je vrienden!