vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Basisschool John F. Kennedy spaart prachtig bedrag bij elkaar voor Ghana

25 april 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - de leerlingen van de John F. Kennedy Basisschool, locatie Volgerlanden, hebben de afgelopen weken zich ingezet voor ‘project Ghana’. De bedoeling was om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de `Chera Primary School` in Ghana. Een arme school waar veel behoefte is aan allerlei uiteenlopende materialen. Juist door geld te overhandigen, wordt ook de plaatselijke economie gesteund.

De John F. Kennedyschool is een jenaplanschool en dus werd er in de hal gezamenlijk het project geopend door middel van een interactieve kennismaking met de `Chera Primary School` en Ghana. Na de opening werden er in de stamgroepen zelf verschillende activiteiten opgestart om het land en de cultuur beter te leren kennen. Wereldoriëntatie is het hart van het onderwijs. Door het onderwerp levendig te maken worden de leerlingen steeds nieuwsgieriger en daarom betrokken. Op de John F. Kennedyschool stond de Pasen in het teken van ‘iets voor elkaar doen’. De leerlingen zetten zich in voor de kinderen in Ghana. Dat bleek ook wel toen er een sponsorloop werd georganiseerd. De kinderen hebben enorm hun best gedaan om veel rondes te lopen en om veel geld op te halen.

Daarnaast hebben de leerlingen ook nog een flessenactie gehouden door zoveel mogelijk lege flessen in te leveren, waarvan het statiegeld dan weer ten goede zou komen aan het doel. Tijdens de Paasviering was het een geschikt moment om de cheque met de geweldige opbrengst van maar liefst € 2744,54 te overhandigen aan Stichting Mensen Wereldwijd. Een bedrag om trots op te zijn. Op onze locatie Steenbakkerstraat werd ook nog eens € 1143,75 euro opgehaald met een sponsorloop voor ‘project Ghana’. Het was dan ook een zeer geslaagd project, want als katholieke school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zich inzetten voor maatschappelijke doelen.

Lees meer over:

ghana john f kennedyschool
Deel dit bericht met je vrienden!