vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Michiel van der Vlies:"Zwijndrecht krijgt nog tot zomervakantie de tijd voor gezamenlijk zwembad"

23 april 2014

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Tijdens de presentatie van het coalitieakkoord ging wethouder Van der Vlies ook in op een mogelijk gezamenlijk zwembad voor Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht had begin dit jaar aangegeven niet te willen investeren in verbouwing van de Louwert en haar eigen zwembad te gaan sluiten. Toch zitten zowel Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht met een verouderd zwembad dat veel geld kost om weer rop te knappen en jaarlijks open te houden. Nu is het al zo dat veel Zwijndrechters zwemmen in De Louwert.

Michiel van der Vlies gaf aan dat Zwijndrecht nog tot de zomervakantie de tijd heeft om mee te doen met een gezamenlijk zwembad. Wellicht dat een nieuw college in Zwijndrecht wel de handschoen wil oppakken. Mocht Zwijndrecht de uitnodiging niet aannemen, dan kiest Ambacht definitief voor een geheel nieuw binnenbad en om het buitenbad op te knappen.

Michiel van der Vlies "De periode tot de zomer van 2014 houden we open voor overleg met de gemeente Zwijndrecht, met als doel een definitief besluit te nemen over een gezamenlijk zwembad, onder acceptabele (financiële) condities. Het is onze nadrukkelijke wens om een volwaardig zwembad voor de Ambachters te realiseren. We besluiten voor het zomerreces van 2014 of we een gezamenlijk zwembad met Zwijndrecht gaan realiseren of dat we ons eigen zwembad De Louwert toekomstbestendig gaan maken. We gaan daarbij uit van vernieuwing van het binnenbad en regulier onderhoud van het buitenbad. We gaan op zoek naar maatschappelijke partners om dit mogelijk te maken".

Michiel van der Vlies verwacht dat Zwijndrecht niet veel tijd nodig heeft voor een beslissing, aangezien alle benodigde informatie en cijfers reeds bekend zijn.

 

Zie ook:

Lees meer over:

zwembad De Louwert
Deel dit bericht met je vrienden!