donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Presentatie coalitieprogramma SGP-CU, CDA en PvdA voor komende 4 jaar

23 april 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdagavond 22 april is het nieuwe coalitieprogramma gepresenteerd van SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA voor Hendrik-Ido-Ambacht. Formateur André Flach gaf tijdens de raadsvergadering een toelichting op het proces van de coalitievorming. Ook de wethouders André Flach (SGP-CU), Michiel van der Vlies (CDA) en Floor van de Velde (PvdA) zijn benoemd.

Met de presentatie van het coalitieakkoord is een einde gekomen aan het informatie- en formatieproces dat na de verkiezingen van 19 maart jl. is gestart. In die periode heeft (in)formateur André Flach onderzocht welke partijen met elkaar een coalitie konden vormen. De partijen die het met elkaar eens zijn geworden (SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA) hebben vervolgens een programma gemaakt waarin zij met elkaar afspreken welke ambities zij hebben voor de komende jaren. Ook de andere partijen hebben de mogelijkheid gekregen om hun speerpunten aan te geven, zodat deze, waar mogelijk, in het coalitieprogramma konden worden verwerkt.     

Speerpunten
In het coalitieprogramma “Voor elkaar in Ambacht” zijn de ambities van de coalitie duidelijk omschreven, verdeeld over vier programma’s. Speerpunten zijn met name zorg en ondersteuning, bestuursstijl, identiteit, lokale economie en duurzaamheid. “Voor elkaar in Ambacht” betekent dat iedereen in de Ambachtse gemeenschap mee kan doen en niemand buiten de boot valt. Bij de samenwerking in de regio wil de coalitie focussen op het versterken van de (lokale) economie en het verbeteren van de arbeidsmarkt. Voor duurzaamheid is het uitgangspunt: rekening houden met de mensen die deze samenleving na ons voortzetten. Voor de laatste twee speerpunten wordt in 2014 een actieplan opgesteld.

De inhoud van het coalitieprogramma wordt tijdens de volgende raadsvergadering op 15 mei besproken. Het volledige coalitieprogramma is terug te vinden op de website van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Foto: Hans Huisman
 

Deel dit bericht met je vrienden!