donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

17 april 2014

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT -  Op donderdag 17 april hebben de burgemeesters Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht en Dominic Schrijer van Zwijndrecht bekend gemaakt wie er dit jaar de gedichtenwedstrijd hebben gewonnen. De eerste plaats is voor het gedicht ‘vrijheid’ van Naomi van Schagen van het Walburgcollege.

‘Vrijheid geef je door’’

De gedeelde tweede plaats is voor de gedichten ‘vrijheid geef je door’ van Yi-Jun Hu en ‘Een kinderhand’ van Charlotte Frenzen. Ze zitten beiden op het Develsteincollege. Twee winnaars mogen hun gedicht voorlezen tijdens de herdenking op 4 mei in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Daarnaast koos de jury nog een gedicht uit dat een prijs verdient. Het gaat om het gedicht ‘vrijheid’ van Veerle Dane van het Develsteincollege. Zij won de derde prijs.

Gedichtenwedstrijd
Ieder jaar organiseren het Herdenkingscomité 4&5 mei te Hendrik-Ido-Ambacht Ambacht en de Gedichtencommissie Zwijndrecht een gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de bovenbouw van de HAVO/VWO klassen van de scholengemeenschappen Develstein en Walburg kunnen meedoen. Het thema voor dit jaar is ‘vrijheid geef je door’. Een deskundige jury bestaande uit een journalist, lerares- en leraar Nederlands, schrijfster en bibliothecaris hebben de winnaars gekozen.

Foto uit een twitterbericht van burgemeester Schrijer.

Lees meer over:

gedichtenwedstrijd
Deel dit bericht met je vrienden!