donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Weer drie kampioenen bij de ASWH-pupillen

14 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Na vorig weekeinde beleefde afgelopen zaterdag de pupillen wederom het kampioenschap van drie pupillenteams.

ASWH-D3 had het vorige week in de schaduwklasse wel heel spannend gemaakt om maar één puntje te behalen in de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2. Daardoor stelde zij het beoogde kampioenschap nog even een weekje uit. Zaterdagochtend mochten zij dan aan het thuispubliek laten zien waardig kampioen te zijn door thuis op het hoofdveld aan te treden tegen de boys van Groot-Ammers D3. In hun laatste wedstrijd van de competitie lieten ASWH-D3 zien de terechte kampioen te zijn van de voorjaarscompetitie door met 6-1 te winnen.

Bij de E-pupillen was het zaterdag ASWH E2 dat liet de terechte kampioen te zijn in hun klasse. Met een 2-2 gelijkspel uit bij Drechtstreek, de nummer 2 op de ranglijst, was het wel de eerste maal dat de punten werden gedeeld maar alle overige wedstrijden werden glansrijk gewonnen met 48 doelpunten voor en slechts 17 tegen. Klein smetje was wel dat Rik tijdens de wedstrijd ongelukkig op zijn arm terecht kwam en deze op 2 plaatsen brak. We wensen Rik veel sterkte toe en hij zal er uiteraard volgende week thuis bij zijn wanneer ASWH E2 zijn laatste competitiewedstrijd speelt en er gefeest zal worden om het kampioenschap te vieren.

Bij de F-pupillen was het dit maal de beurt aan ASWH F8 die de lakens uitdeelde. In hun debuutjaar waren deze eerstejaars F-pupillen ongenaakbaar en wonnen tot nu toe alle wedstrijden: 27 punten uit 9 wedstrijden. Met nog één wedstrijd te spelen is de voorsprong te groot voor de nummer 2 op de ranglijst om nog in te halen en daardoor mochten de boys zich nu al kampioen kronen. Ercan, Maarten en Remco trakteerden de spelertjes van ASWH-F8 samen met de ouders op een mooie beker waarna zij in de kantine van ASWH getrakteerd werden op een frietje en een glaasje fris die werd aangeboden door de ASWH supportersvereniging en de hartelijke felicitaties van het jeugdbestuur.

Lees meer over:

kampioenen aswh.voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!