vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Open dag 'Kom in de Kas' trekt veel publiek

7 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De glastuinbouw doet het in een glazen huis, leuk om eens aan de andere kant van het glas te kijken. Waar dat kan? In de kas, want in de kas kan alles. Om iedereen dat zelf te laten ervaren openden de kassen in onze regio op zaterdag 5 april hun deuren. 'Kom in de Kas' is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw, waaraan een groot aantal bedrijven in de regio deelnamen. Van gekleurde sla tot andijvie en van potplant tot eenjarig perkgoed, het groeit allemaal op achter het glas van de kas. Kom in de Kas werd voor de 37ste keer georganiseerd.

Gastvrije tuinders
De regio kenmerkt zich door tijdens 'Kom in de Kas' de gehele keten te laten zien. Van het zaaien tot planten tot en met het eindproduct in het restaurant. Je kunt het allemaal met eigen ogen zien in de kassen. Gastvrije tuinders en hun kinderen leidden de bezoekers rond over hun bedrijf en verklapten daar de geheimen van de wereld van de glastuinbouw. Er komt natuurlijk nogal wat bij kijken voordat een potplant, andijvie of krop sla succesvol de weg van zaadje tot volgroeid product heeft afgelegd. 'Kom in de Kas' was dit jaar en is ieder jaar weer een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Lees meer over:

tuinders kassen
Deel dit bericht met je vrienden!