vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Groenzorg Ambacht doneert 1.000 euro aan hospice De Cirkel

7 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Groenzorg Ambacht heeft 1.000 euro aan hospice De Cirkel geschonken. Bestuurslid Armand Tournois van hospice De Cirkel ontving uit handen van Dionysios Sofranos, een van de initiatiefnemers van Groenzorg Ambacht, symbolisch een cheque met dit bedrag. Deze overhandiging was tegelijkertijd de officiële presentatie van de nieuwe organisatie aan het publiek.

Groenzorg Ambacht is een initiatief van hoveniersbedrijven Aardoom Hoveniers, Graphorn Groenprojekten en Visser Groen B.V. en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Het voorziet er in mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, sociaal zwakkeren en/of langdurig werklozen weer aan het arbeidsproces deel te laten nemen door hen de verantwoordelijkheid te geven voor het groenonderhoud in de gemeente. De selectie van kandidaten wordt gedaan samen met Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en de Randstad Groep Nederland. In maart is gestart met teams waarin mensen van zowel Groenzorg Ambacht zelf als van Baanbrekend Drechtsteden participeren. Er zijn veel complimenten vanuit de verschillende wijken.

Zorgen voor
Speciale gast tijdens de uitreiking was wethouder Floor van der Velde van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht die tijdens zijn toespraak inzoomde op het succes van Groenzorg Ambacht. Dionysios Sofranos trok de parallel tussen het werken als vrijwilliger in een hospice en het werk dat de medewerkers van Groenzorg Ambacht doen in de natuur. “Zorgen voor de mens en voor de natuur.”

Armand Tournois sprak namens het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van hospice De Cirkel zijn dank uit voor de mooie donatie. “Het is elke keer opnieuw fijn om te merken dat er zoveel draagvlak in de regio is voor ons hospice. Wij voorzien duidelijk in een behoefte en dat willen we natuurlijk blijven doen. Daarvoor zijn we wel afhankelijk van onder andere vrijwilligers en giften. Aan dat laatste hebben jullie een mooie bijdrage geleverd. De groene en sociale achtergrond van jullie gift zullen we zeker in ons achterhoofd houden bij de bestemming van dit geld.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers.

In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl.

Fotobijschrift
Onder toeziend oog van medewerkers van Groenzorg Ambacht ontvangt bestuurslid Armand Tournois van hospice De Cirkel (rechts) de cheque van Dionysios Sofranos (Groenzorg Ambacht).
 

Lees meer over:

hospice groen
Deel dit bericht met je vrienden!