zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Start aanleg Glesvezelnet met Kick-off aan de Gemeenlandskade

17 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Onlangs zijn in Hendrik-Ido-Ambacht de Supersnelle Glasvezelweken begonnen. Hendrik-Ido-Ambacht krijgt namelijk als een van de eerste gemeenten in Nederland een glasvezelnetwerk. Glasvezel is hét netwerk van de toekomst voor internet, telefonie en televisie.

Op vrijdag 14 maart 2014 vond de officiële kick-off plaats. Een grote hijskraan heeft een van de PoP-huisjes (wijkverdeelstation) in Hendrik-Ido-Ambacht geplaatst. Het PoP-huisje is dé belangrijkste schakel in het glasvezelnetwerk.

Het was een spannend moment waarbij alle betrokken partijen aanwezig waren, zoals de gemeente, de initiatiefnemer en de uitvoerder. Tevens waren alle buurtbewoners uitgenodigd om dit civieltechnische hoogtepunt bij te wonen en om de Supersnelle Glasvezelweken feestelijk af te trappen.

De Kick-off van dit evenement vond plaats bij de parkeerplaats achter de Kruidhof, aan de Gemeenlandskade.

CIF BV is eigenaar van het netwerk en initiatiefnemer van Supersnelle Glasvezelweken. De aanlegwerkzaamheden in Hendrik-Ido-Ambacht worden in opdracht van CIF uitgevoerd door GNH. 

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hendrik-Ido-Ambacht zal naar verwachting het eind 2014 worden afgerond.

Lees meer over:

glasvezel gemeenlandskade
Deel dit bericht met je vrienden!