vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Boomfeestdag met de burgemeester feest voor leerlingen van OBS de Waterlelie

13 maart 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Woensdagochtend 12 maart  hebben de leerlingen van groep 7a en 7b van OBS de Waterlelie tijdens de Boomfeestdag van 2014 bomen geplant aan het einde van de Rietlaan.
 
De voorbereiding hiervoor begon echter al op dinsdagochtend 4 maart met medewerking van de schoolgidsen Jacqueline Knipscheer en Francina Bakas. Zij gaven vanaf 9 uur die ochtend een zogenaamde “bomenles” aan groep 7a en daarna aan groep 7b van OBS 'De Waterlelie'.

Tijdens deze creatieve lessen maakte iedere leerling van groep 7 een klein schildje met zijn of haar naam, datum en de schoolnaam er op. Dit werd meegenomen op 12 maart met een touwtje er aan. En vanzelf werd ook het boomfeestdag-lied ingestudeerd.
 
Op woensdag 12 maart was het dan officieel: om 9,30 uur ging een heel enthousiaste groep 7a naar het eind van de Rietlaan waar 13 bomen en een hele boelstruiken moesten worden geplant.
 
Burgemeester Heijkoop met zijn laarzen al aan verwelkomde de leerlingen en hield een kleine toespraak en vervolgens wordt het ingestudeerde Boomfeestdag-lied gezongen.
 
Daarna gingen de leerlingen met elkaar bomen planten in samenwerking en onder bezielende leiding van Groenvoorziening Binder. Dit bedrijf had de scheppen meegebracht waar de leerlingen mee aan de slag gingen. Na afloop van het bomenplanten werd het kaartje met naam aan de boom gehangen en de Firma Binder had voor iedereen nog een presentje.
 
Om 10.30 uur kwam groep 7b aan bij het eind van de Rietlaan. De wethouder heet ook deze groep welkom. Het Boomplantdag lied wordt door deze groep ook weer gezongen. De leerlingen gaan de andere helft van de bomen en struiken planten, eveneens in samenwerking met Groenvoorziening Binder. Na afloop wordt ook hier weer de naam aan de boom gehangen en de Firma Binder heeft voor iedereen een presentje.

Rond half twaalf wordt er weer terug naar school gefietst.

 

Lees meer over:

Boomfeestdag rietlaan waterlelie
Deel dit bericht met je vrienden!