zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA: Investeren in Ambachtse binnen- en buitensportfaciliteiten

10 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Sommige van de Ambachtse sportfaciliteiten, waaronder kleedkamers en velden, zijn toe aan vervanging. Het CDA hecht veel waarde aan goede faciliteiten, zowel voor de binnen- als buitensport. Sporten is gezond, leert jongeren om te gaan met regels en te werken in groepsverband. Er moeten daarvoor in de gemeente voldoende faciliteiten zijn.

Lijsttrekker Steven van Die: ‘’De gevolgen van matige sportvoorzieningen mag je niet onderschatten. Denk bijvoorbeeld aan forse verhogingen van contributies, wachtlijsten of het afhaken van leden. Wanneer bijvoorbeeld de korfbalvereniging ondersteuning nodig heeft moet de gemeente die zo goed als mogelijk zien te geven. Ook van verenigingen die het beter hebben mag wat gevraagd worden in de vorm van ondersteuning en samenwerking. Op deze manier houden we een rijk verenigingsleven op het sportpark Schildman’’.

Voor het CDA zijn tevens de binnensportverenigingen belangrijk: Steven van Die: ‘’De binnensportverenigingen hebben het misschien nog wel lastiger dan de buitensportverenigingen, dit vanwege de huurprijzen. De gemeente moet de balans bewaken tussen de huurprijzen van Cascade en de positie van de binnensport. Deze mag niet doorslaan naar de verkeerde kant’’.

Zie ook:

Lees meer over:

CDA sport hal binnensport buitensport
Deel dit bericht met je vrienden!