zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Thema-afsluiting ‘Kunst’ op de John F. Kennedyschool

7 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het is donderdag 6 maart 18.30 uur ’s avonds en op jenaplanschool de John F. Kennedy, locatie Volgerlanden, is het een drukte van belang. Niet alleen kinderen zijn te vinden in het schoolgebouw; de ruim 200 leerlingen hebben ook hun ouders meegenomen voor de feestelijke afsluiting van het project ‘Kunst’.

Waarom kunst? Kunst kan een creatieve manier zijn om uiting te geven aan je gevoelens, gedachten of kleine zorgen. Kunst zet je aan het denken, geeft plezier en staat garant voor een unieke ervaring! Iets zelf bedenken en met je eigen handen maken, geeft zelfvertrouwen en erkenning. Het is een manier om jezelf te laten zien en dat is, juist voor jongeren, heel belangrijk.

Daarom zijn ze op de John F. Kennedyschool de afgelopen 4 weken hard aan het werk geweest met het thema kunst. In elke groep stond een andere kunstenaar centraal, zoals Rembrandt, Mondriaan, Picasso, Monet, en Andy Warhol. Zo zijn ze naar het Dordts Museum geweest, hebben ze verschillende kunstobjecten ontworpen en hebben ze zich verdiept in de diverse kunstenaren en de tijd waarin zij leefden. Op de open avond was er dan ook heel veel te bewonderen.

Glunderende koppies in de klassen, waar er een tentoonstelling vanuit hun eigen onderwerp was te zien. Zo had de Bijen-groep van lege flessen kunstwerken gemaakt in de sfeer van popart en had de Beren-groep panorama’s gemaakt van landschappen geïnspireerd op het panorama van Mesdag. In de grote hal hing ook het kunstwerk dat de hele school met elkaar had gemaakt tijdens de carnavalsviering. Alle kinderen hebben toen een zelfportret gemaakt in de kleur die hun groep had toegewezen gekregen.

Er was een boekenmarkt en er was een aantal kunstenaars aanwezig, dat hun werk toonde en verkocht. Kortom een ontzettend gezellige en geslaagde open avond waaruit bleek dat de kinderen van de John F. Kennedyschool een passie hebben voor Kunst.
 

Lees meer over:

kunst volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!