zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Partij van de Arbeid kiest voor duurzaamheid

7 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de PvdA in de volgende bestuursperiode, van 2014 tot 2018. De PvdA wil betekenisvolle stappen vooruit zetten. De PvdA pleit voor een wethouder met de portefeuille duurzaamheid die extra vaart kan geven aan het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid.

In de bestuursperiode van 2010 tot 2014 is er het nodige gebeurd op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld led-verlichting op straat en in het gemeentehuis, het plaatsen van zonnepanelen, het realiseren van ecologische zones in de Sophiapolder en de Crezeepolder, hergebruik van bestratingsmateriaal, het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Bovendien heeft de gemeenteraad een afvalstoffenplan vastgesteld en een ambitiedocument over duurzaamheid.

De PvdA-fractie heeft altijd oog gehad voor die resultaten. Toch vond de PvdA dat er nog wel een tandje bij kon. Bij de behandeling van de begroting van de gemeente voor 2013 heeft de fractie een energiezuinige zaklamp aangeboden aan de wethouder, als symbool voor de extra inspanningen die de fractie van hem verwachtte.

De Partij van de Arbeid wil graag dat er in de nieuwe bestuursperiode een wethouder komt met de portefeuille duurzaamheid die zijn collega's aanspreekt op duurzame acties op hun vakgebied. Zo kunnen we de komende periode nog meer resultaten boeken en een extra impuls geven aan het realiseren van een duurzame gemeente.

Lees meer over:

PvdA duurzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!