zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

PvdA: “In Ambacht doet en telt iedereen mee”

3 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeentelijke overheid krijgt er vanaf komend jaar veel taken bij van Den Haag. Bijvoorbeeld de jeugdzorg, de hulp bij het vinden van een baan en de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Els Ossel, nummer 2 op de lijst van de PvdA in Hendrik-Ido-Ambacht, vindt dat we goed voor deze groepen moeten zorgen. “Prima om eerst te kijken wat iemand zelf kan en of familie en anderen kunnen helpen, maar wij vinden ook dat de overheid er moet staan wanneer het echt moet.”

Er wordt tegenwoordig veel en vaak gesproken over zelfredzaamheid. Nederlanders moeten uitgaan van eigen kracht bij het meedoen met de maatschappij. De eigen boontjes doppen. En wanneer dat lastig is, dan zijn er altijd nog familie en vrienden op wie je een beroep kunt doen. “Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn wat ons betreft geen woorden om bezuinigingen te verhullen”, vertelt Ossel. “Het is goed om te kijken wat iemand wel kan, dat vinden wij ook. Maar er is een grens. Daar moet de gemeente ruimhartig mee omgaan. Zo mag niemand buiten de boot vallen. De gemeente moet goed zorgen voor mensen die dat niet zelf kunnen. Daar hebben wij altijd voor gestaan en daar blijven we voor staan. In Ambacht doet en telt iedereen mee.”

De extra taken die de gemeentelijke overheid erbij krijgt, brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. “Wij willen dit zo goed mogelijk regelen”, aldus de nummer 2 van de PvdA. “Zo is het voor de zorg voor ouderen en chronisch zieken belangrijk om goed te weten wat er precies aan de hand is. We zijn van mening dat huisbezoeken helpen om vast te stellen of en welke hulp noodzakelijk is. Daarin moet extra worden geïnvesteerd.”

Lees meer over:

jeugdzorg zelfredzaam chronisch
Deel dit bericht met je vrienden!