zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Geslaagde activiteit van het CDA in De Blije Borgh

3 maart 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Ruim zestig inwoners van de Blije Borgh deden op 25 februari jongstleden mee aan een quiz die op initiatief van het CDA in het verzorgingstehuis werd georganiseerd. De ludieke en geslaagde activiteit kende een gezellig en informeel karakter. Toch speelde op de achtergrond een serieuze zaak mee. Het CDA maakt zich zorgen over de bezuinigingen binnen het zorg- en welzijnsgebied. Het CDA heeft dan ook over de nieuwe Wmo schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Lijsttrekker Steven van Die: ‘’Voor het CDA staat de samenleving centraal dus ook senioren of andere kwetsbare mensen. Nu verzorgingstehuizen gaan sluiten moet we deze mensen binnen de gemeente zo goed als mogelijk ondersteunen. Dat betekent onder andere een ruimhartige uitvoering van de Wmo, goede vervoersdiensten zoals de seniorenbus en voldoende winkels voor de dagelijkse levensbehoeften zoals supermarkten’’.

De quiz werd ondersteund door vrijwilligers van De Blije Borgh en de vrijwillige inzet van mensen die woonachtig zijn in de begeleid wonen huizen van Yulius en Syndion. Steven van Die: ‘’Financiën zijn tegenwoordig gezaghebbend in de zorg. Vrijwillige inzet is daarom cruciaal, zelfs voor een relatief simpele activiteit als de onze. Het onderstreept dat hulp, liefde en verdraagzaamheid nog altijd boven geld gaan’’. 

 

Lees meer over:

CDA blije borgh
Deel dit bericht met je vrienden!