DVS onderuit, maar de eerste kampioenen zijn bekend

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS 1 - Fluks1 12-15 (5-6): In de beginfase was DVS sterker dan de bezoekers uit Noordwijk (3-1) , maar Fluks toonde letterlijk de spierballen, wat de sfeer in de wedstrijd veranderde. Fluks kroop dichterbij en stond zelf voor bij rust (5-6). Het bleef een onvriendelijke wedstrijd na rust en DVS-coach Beuk, die al eerder aangaf zijn dienstverband met een jaar te verlengen, hamerde erop uit een ander vaatje te tappen. Dat lukte uiteindelijk een keer niet, de ommekeer kwam niet en DVS bleef achter de feiten aanlopen. Met nog een wedstrijd te gaan zal DVS tweede blijven, VEO werd officieel kampioen.

DVS 2 - Fluks2 12-12 (8-3): Hoewel DVS op achterstand kwam (0-2), liep het team van coach Hartendorp rap uit naar de 8-3 ruststand.. Zelfs na rust (9-3) leek er geen vuiltje aan de lucht maar bracht een wissel aan Fluks zijde- en het niet goed uitvoeren van verdedigende taken aan DVS-kant-, de ommekeer. Hoewel DVS leek te pareren (via 9-7 naar 11-7) stond er ineens drie minuten voor tijd 11-12 op het scorebord. Gelukkig werd het ruwe spel van de bezoekers in de slotfase alsnog afgestraft met een strafworp, die DVS keurig afrondde,  en waardoor alsnog een schamel puntje werd vergaard.

DVS-4 heeft nog kans op een kampioenschap, na de winst op mede-concurrent DeestosSnel (8-4). Nu mag DVS in een rechtsreeks duel met de nummer-1 (GKV-4) gaan bepalen wie er met de eer aan de haal gaat!

DVS B kampioen: Hoewel DVS zich al eerder kampioen mocht noemen, wird het feestje in eigen huis gevierd. KCR was een gewillig slachtoffer en DVS won eenvoudig met 10-2.

DVS F kampioen: Het jongste DVS-team behaalde alweer het tweede kampioenschap in een half jaar tijd. Het werd een erg spannende wedstrijd, hoewel dat meer kwam omdat DVS de kansen miste. Korbatjo bleef bij tot 4-4, toen uiteindelijk DVS het verschil maakte (6-4).

Foto: Het team onder leiding van Isabel en Remy ging er eens goed voor staan voor het Ambachtse publiek: Martijn, Mila, Eva, Jose en Laura: van harte gefeliciteerd.