donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Leerlingen van OBS 'De Waterlelie' gaan bomen planten op de aanstaande Boomfeestdag

25 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Woensdagochtend 12 maart  zullen de leerlingen van groep 7 van OBS de Waterlelie tijdens de Boomfeestdag van 2014 bomen gaan planten aan het einde van de Rietlaan.
  
De voorbereiding hiervoor begint echter al op dinsdagochtend 4 maart met medewerking van de schoolgidsen Jacqueline Knipscheer en Francina Bakas. Zij geven om 9 uur die ochtend een zogenaamde “bomenles” aan groep 7a, en na de pauze om 10.30 uur aan klas 7b van OBS 'De Waterlelie'.

Tijdens deze creatieve lessen maakt iedere leerling van groep 7 een klein schildje met zijn of haar naam, datum en de schoolnaam er op. Dit wordt meegenomen op 12 maart met een touwtje er aan. En vanzelf wordt ook het boomfeestdag-lied ingestudeerd. 
 
Op 12 maart is het dan officieel: om 9,30 uur gaat groep 7a naar het eind van de Rietlaan. Met de schoolvlag, dat spreekt vanzelf.
 
De Wethouder verwelkomt de leerlingen en houdt een kleine toespraak en vervolgens wordt het ingestudeerde Boomfeestdag lied gezongen.
 
Dan gaan de leerlingen met elkaar bomen planten in samenwerking met Groenvoorziening Binder. Dit bedrijf brengt de scheppen mee. Na afloop van deze actie wordt het kaartje met naam aan de boom gehangen en de Firma Binder heeft voor iedereen een presentje.
 
Om 10.30 uur komt groep 7b aan bij het eind van de Rietlaan. De wethouder heet ook deze groep welkom. Het Boomplantdag lied wordt door deze groep ook weer gezongen. De leerlingen gaan de andere helft van de bomen en struiken planten, eveneens in samenwerking met Groenvoorziening Binder. Na afloop wordt ook hier weer de naam aan de boom gehangen en de Firma Binder heeft voor iedereen een presentje.
Rond half twaalf wordt er wwer terug naar school gefietst.
 

Lees meer over:

Boomfeestdag rietlaan
Deel dit bericht met je vrienden!