vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

'Ambachtse Bedrijven' opent uniek bedrijvenverzamelgebouw

25 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Begin dit jaar heeft Stichting 'De Hoop' de arbeidstrainingscentra 'De Molenvliet' in Zwijndrecht, 'De Doorgang' in Dordrecht en 'De Verbinding' in Hendrik Ido Ambacht van Stichting 'Eleos' overgenomen.

Onder de nieuwe naam 'Ambachtse Bedrijven' gaan deze bedrijven samen verder in één uniek bedrijvenverzamelgebouw voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 'De Hoop' breidt hiermee haar aanbod in de Drechtsteden verder uit; 'De Hoop' biedt ruim honderd werkervaringsplaatsen aan binnen Dordrecht en in Hendrik Ido Ambacht is plaats voor minimaal vijftig deelnemers. 

Op maandag 24 februari 2014 werd dit bedrijvenverzamelgebouw feestelijk geopend. Tijdens de opening konden politiek, zorginstellingen, het bedrijfsleven en andere bezoekers elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en van elkaar leren.

Rond 16.00 uur deze maandagmiddag kregen Michiel van der Vlies (wethouder gemeente Hendrik-Ido-Ambacht), Jaap de Gruijter (voorzitter Raad van Bestuur De Hoop) en Kees Jan Lagemaat (levensverhaal ex-cliënt De Hoop) de gelegenheid om tijdens deze opening te spreken.

Daarna werd er nog uitgebreid verder gepraat over deze unieke lokatie aan de Nijverheidsweg 46c in Hendrik-Ido-Ambacht.
 
'Ambachtse Bedrijven' kan op de orders en steun rekenen van een groot aantal bedrijven.

Deze bedrijven besteden werk uit aan verschillende afdelingen van de Ambachtse Bedrijven: Metaal, Inpak, Houtbewerking, Groen, Bakkerij en Crea. Op deze afdelingen kunnen deelnemers een opleiding volgen en werkervaring opdoen.

Directeur Han van den Boogaart van Werkvisie 'De Hoop' merkte in een interview begin dit jaar op: “Wij zijn blij met deze overname en voelen
ons hierin gesteund door gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, die zich positief heeft uitgesproken over de doorontwikkeling van deze arbeidstrainingscentra. Zowel de gemeente als De Hoop vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passende werkervaring kunnen blijven opdoen, zodat ze een beter perspectief krijgen op werk en inkomen.”

Werkvisie De Hoop, onderdeel van Stichting De Hoop, is oorspronkelijk opgericht voor cliënten van De Hoop. Tegenwoordig helpt zij ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Voor de een is dat een betaalde reguliere baan, voor de ander is dat werken naar vermogen op een werkplek bij een externe werkgever of op een werkplek van Werkvisie De Hoop. Om dit doel te realiseren, heeft Werkvisie De Hoop de beschikking over een reintegratiebureau, eigen leerwerkbedrijven en een groot netwerk van werkgevers in de regio Dordrecht.

De activiteiten van arbeidstrainingscentra sluiten hierbij nauw aan. De activiteiten in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zullen geconcentreerd worden aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht.

Nb. In de ruimte waar bovenstaande overzichtsfoto is gemaakt zal ook een kringloopwinkel worden gevestigd, wethouder van der Vlies heeft daarover in zijn toespraak nog het één en ander verteld.

Lees meer over:

de hoop nijverheidsweg
Deel dit bericht met je vrienden!