donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Bert van der Wulp van de PvdA: “Iedere vereniging moet kunnen huren in Cascade”

24 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - “Zonde dat zo veel mooie ruimte onbenut blijft”, aldus Bert van der Wulp, nummer 3 van de PvdA in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij doelt hiermee op de niet verhuurde ruimtes in Cascade. Als het aan Van der Wulp ligt, wordt Cascade hét centrum voor cultuur en historie in Ambacht. “En iedere vereniging moet er kunnen huren.”

“Neem de Volksuniversiteit Bouquet”, vertelt Van der Wulp. “Treurig, maar die stoppen ermee na dit cursusjaar vanwege onder andere teruglopende inkomsten. Natuurlijk spelen ook de kosten voor het eigen onderkomen mee. Maar waarom zouden ze enkele goedlopende cursussen niet in Cascade kunnen organiseren? Een relatief duur ‘eigen’ pand is dan niet nodig.”

Natuurlijk weet Bert van der Wulp ook wel dat huren in Cascade voor Bouquet op dit moment lastig is. “Vraag en aanbod sluiten momenteel niet op elkaar aan. Daarom vinden wij dat Cascade het huren voor verenigingen aantrekkelijk moet maken. Verenigingen op hun beurt moeten een afweging maken of een ‘eigen’ accommodatie nog wel past bij de activiteiten.”

De PvdA is ook van mening dat het Historisch Genootschap een plek moet krijgen in Cascade. “We moeten zuinig zijn op het cultureel erfgoed en het historisch archief van onze gemeente. Dat hoeft van ons niet per se in een historisch pand”, aldus Van der Wulp. “Cascade moet hét centrum voor cultuur en historie worden. We hebben in Ambacht zo’n rijk verenigingsleven. Dat zou toch moeten kunnen.”

 

Lees meer over:

PvdA cascade bouquet
Deel dit bericht met je vrienden!