vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Kringloop Habbekrats schenkt geld aan Stichting Ontmoeting

19 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Kringloop Habbekrats te Hendrik-Ido-Ambacht heeft op dinsdag 18 februari 2014 een bedrag van  € 3.000,00 geschonken aan de Stichting Ontmoeting. Het geld is bestemd voor het werk van Ontmoeting: het opvangen en begeleiden van dak- en thuislozen.
Eerder hebben zij ook kleding geschonken aan deze stichting, op deze wijze willen zij hun steentje bijdragen aan de opvang van dak- en thuislozen.

Stichting Ontmoeting
Stichting Ontmoeting wil - vanuit christelijke naastenliefde - professionele hulp en perspectief bieden aan dak- en thuislozen. In het dienstencentrum in Rotterdam, in de time-outvoorziening in Hummelo of door mensen deel te laten nemen aan het Ontmoetingsnetwerk. Ontmoeting biedt professionele hulp aan mensen zonder hoop, met vaak een triest levensverhaal. Ontmoeting wil perspectief bieden aan mensen zonder een thuis, aan mensen die zijn afgeschreven. Ontmoeting wil hen vooruit helpen zodat ze weer hun plek in de maatschappij kunnen innemen. De werkzaamheden van Stichting Ontmoeting worden voor een deel gesubsidieerd, vooral door de gemeente Rotterdam. Maar deze subsidies zijn niet toereikend, daarom vinden de vrijwilligers van Kringloopwinkel Habbekrats het mooi om met de opbrengst van de verkoop van tweedehands goederen het mooie werk van Stichting Ontmoeting te steunen.

Kringloopwinkel Habbekrats
Kringloopwinkel Habbekrats wordt geheel gerund door een grote groep vrijwilligers. Habbekrats is één dag in de week geopend: elke dinsdag van 09.00 – 12.00 en van 19.00 – 21.00 uur kunt u terecht voor het inleveren van bruikbare spullen of om leuke dingen aan te schaffen. De gehele wintercollectie kleding is inmiddels aan diverse goede doelen geschonken, waaronder eerder genoemde stichting Ontmoeting. Vanaf 4 maart hangt dan ook de lente- en zomercollectie weer in de winkel. Er is volop keus. Koffie met iets lekkers staat voor u klaar! Het adres is: Het Tasveld 11 te Hendrik-Ido-Ambacht. Als extra service kunnen bruikbare artikelen ook elke zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur ingeleverd worden bij de Fietsen van Ambacht aan de Willem de Zwijgerstraat.

Als u graag goede doelen steunt met het kopen van kringloopartikelen, dan bent u van harte welkom. Na aftrek van onkosten gaat de complete verkoopopbrengst naar goede doelen. Zo werden eerder forse bedragen beschikbaar gesteld voor kerkbouwactiviteiten, aan de Ambachtse Voedselbank, aan de Stichting Woord & Daad voor een project in Colombia en aan Stichting De Hoop te Dordrecht.

Fotobijschrift: Heleen Demper,Greet Veldhoen en Jannie Slurink overhandigen namens Habbekrats een cheque ter waarde van € 3.000,00 aan Besselyn de Rooij van de Stichting Ontmoeting.
 

Deel dit bericht met je vrienden!