donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Anneloes Vlasblom van het CDA: ‘’De jeugd heeft de toekomst: ook in Hendrik-Ido-Ambacht’’

17 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - ‘De jeugd heeft de toekomst’, zo luidt de bekende uitspraak, maar heeft de jeugd ook in Hendrik-Ido-Ambacht de toekomst? “De komende periode wil ik me inzetten voor een toekomstbestendig Hendrik-Ido-Ambacht, ook voor de jongere generatie.”, aldus Anneloes Vlasblom, kandidaat nummer 4 voor het CDA in Hendrik-Ido-Ambacht.

"Jongeren in Nederland hebben het niet altijd makkelijk: de jeugdwerkloosheid is gestegen, er zijn soms instabiele thuis- en gezinssituaties en onderzoek laat zien dat jongeren steeds meer aanvragen indienen voor schuldhulpverlening".

‘’Een deel van het antwoord moeten we vinden in werk. Niet naar het UWV, maar naar een baan. Dat is het streven. De gemeente moeten jongeren hierin zo goed als mogelijk stimuleren en ondersteunen.’’

"Het CDA ziet in de Drechtsteden mogelijkheden door middel van stageplaatsen in de maritieme en technische sector. Daarnaast moeten er voor afgestudeerden een traineeshipprogramma komen in de Drechtstedengemeenten in navolging van grote steden als Rotterdam of Den Haag. De Drechtsteden wil zich als regio door ontwikkelen, dit is een manier om dat te doen. Hier kan ook de samenwerking met het bedrijfsleven gezocht worden."

‘’Met mijn ervaring in de Ambachtse jongerenraad heb ik van dichtbij ervaren hoeveel talent er in ons dorp is. Deze talenten moeten we als gemeente benutten en verder ontwikkelen. Op deze manier weten wij hen voor Ambacht te behouden’’.

"Naast werkkansen voor jongeren, wil het CDA zich ook inzetten voor betaalbare jongerenwoningen en voldoende sportvoorzieningen in Hendrik-Ido-Ambacht".

‘’Ik vind dat de jeugd de toekomst heeft, ook in Ambacht. Samen zijn we succesvol!’’ Aldus Anneloes Vlasblom van het CDA Hendrik-Ido-Ambacht.
 

Deel dit bericht met je vrienden!