donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido maakt jacht naar eigen '1,2,3’

17 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Aan de herenkant van Vollido zijn er spannende ontwikkelingen te bemerken de laatste weken in de competitie. Was Samac Eurojobs/Vollido heren 3 al geruime tijd de koploper in de 2e klasse E; nu lijken de kansen zich ook in het voordeel van Lucrasoft/Vollido heren 1 (Promotieklasse A) en Novomark/Vollido heren 2 (1e klasse B) te keren.

Zou het lukken dat de drie bovenste herenteams kunnen promoveren dit seizoen? Voor heren 2 en 3 lijkt dit zeker mogelijk; zij staan beiden op een 1e plaats op voorsprong van hun directe tegenstanders. Voor heren 1 zal het slot van de competitie nog spanning opleveren; zij staan momenteel gedeeld 1e met 2 andere teams. Lucrasoft/heren 1 speelde afgelopen weekend tegen Schovocomca, dat een 10e plek bezet in het klassement. Het was een vrij eenzijdige wedstrijd afgelopen zaterdag die alleen in de laatste set enige spanning meebracht.

De eerste sets was Vollido simpelweg oppermachtig tegenover het team uit Capelle aan den IJssel. De setstanden 25-19, 25-8 (!) en 25-18 laten niets aan de verbeelding over: Vollido was eenvoudig te sterk. Alleen in de vierde set, door concentratieverlies, hadden de Ambachtse volleyballers het lastig maar door uitstekend blokkeerwerk van MVP Lennert Brouwer ging uiteindelijk die rondgang ook naar Vollido met 29-27. Door deze winst staan de heren samen met Sliedrecht Sport en Krimpen op een gedeeld eerste plek. Zaterdag aanstaande is de altijd beladen, maar zeker door de situatie in de ranglijst extra spannende, thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Aanvang is om 16.15u.

Het eerste damesteam van Vollido maakt ook nog steeds kans op promotie, hetzij dan wel door de 2e plaats te bewaken. Afgelopen week mocht De Groot Optiek/Vollido dames 1 twee wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd was tegen Sliedrecht Sport. Dat werd een pittige strijd om de punten: de dames liepen gelijk op, maar Sliedrecht kwam er het best vanaf. Een spannende vijfde set moest worden gespeeld, waar de dames van Vollido aan het kortste eind trokken. Tegen Micro uit Roosendaal verliep het een stuk gemakkelijker. Vollido kon goed haar eigen spel spelen en pakte zonder al teveel moeite de 5 punten door met 4-0 te winnen. Door deze punten behoudt dames 1 nog steeds de 2e plek, die aan het einde van het seizoen recht zou geven op aanvullende promotiewedstrijden. Dames 1 is komend weekende vrij.

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!