donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen gaat in gesprek met......

11 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een delegatie van de fractie van 'Gemeente Belangen' heeft vrijdag 7 februari een bezoek gebracht aan de Politiepost in onze gemeente en een zeer nuttig gesprek gehad met de wijkagenten van Hendrik-Ido-Ambacht.

Het gesprek was zeer waardevol want, samen werken aan een veilige gemeente is voor zowel politie als 'Gemeente Belangen' een belangrijk thema.

Gemeente Belangen vertelt hierover: "De toespraak van onze ‘burgervader - gehouden op de Nieuwjaarsreceptie - werd aangehaald, omdat daar duidelijk werd gemaakt dat ons dorp te boek staat als zeer veilig. Maar alles kan beter, want goede communicatie tussen burger en gezag is erg belangrijk, samen de ogen en oren zijn, houdt ons scherp."

"Opvallend in dit gesprek was een opmerking over het verschil in tolerantie en verdraagzaamheid tussen een klein dorp en de grote stad. Wat hier een probleem is,  wordt in de grote stad afgedaan als beheersbaar handhaven".

"Verdraagzaamheid en tolerantie moeten een thema zijn om samen maatschappelijk goed in gesprek te blijven met ‘jong en oud‘. Overlast, buurtpreventie, zichtbaar zijn op straat, en preventief handelen (voorkomen is beter dan genezen) waren tussen 'Gemeente Belangen' en de wijkagenten belangrijke onderwerpen."

"Gemeente Belangen zal zeker vervolg gesprekken blijven houden om zo scherp te blijven en Hendrik-Ido-Ambacht veilig te houden". Aldus de delegatie van de fractie van 'Gemeente Belangen.'

Deel dit bericht met je vrienden!