vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Arie Scheurwater van de PvdA wil wel samenwerken met de Drechtsteden maar niet samengaan

10 februari 2014

HENDRIK IDO AMBACHT - Hendrik-Ido-Ambacht is erg gesteld op de eigen identiteit. En terecht, vindt Arie Scheurwater, nummer 5 van de PvdA in Hendrik-Ido-Ambacht. “Ambacht moet een zelfstandige gemeente blijven. Maar intensieve samenwerking met de Drechtsteden is noodzakelijk. Wij willen daarom een rechtstreeks gekozen Drechtraad.”

Werk en inkomen, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, regionale economie, wonen, regionale infrastructuur; over veel belangrijke zaken wordt in Drechtstedenverband beslist. “We werken op deze onderwerpen natuurlijk al samen met de andere Drechtsteden”, vertelt Scheurwater. “Maar het kan nog een stap verder: een democratisch gekozen Drechtraad. Op die manier houden we meer politieke controle op het bestuur van de Drechtsteden.”

Scheurwater denkt dat de Partij van de Arbeid een belangrijke rol kan gaan spelen in de Drechtsteden. “Wij zijn in iedere gemeente in de Drechtsteden goed vertegenwoordigd. Dus kunnen we ons geluid sterk laten klinken.”

Als een paal boven water staat dat de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een zelfstandige gemeente moet blijven. “Laat daar geen twijfel over bestaan”, benadrukt de nummer 5 van de PvdA. “We willen graag samenwerken, maar samengaan; nee.” Scheurwater vindt dat beslissingen over Ambachtse zaken, zoals leefomgeving, cultuur, onderhoud van groen of de dienstverlening van de gemeente gewoon in Ambacht moeten worden genomen.

 

Lees meer over:

PvdA drechtraad
Deel dit bericht met je vrienden!